Αθλητισμος

Στον Παναθηναϊκό δουλεύονται ομαδικώς

Ο «κυρίαρχος» Αλαφούζος, ο «άφαντος» Ταϊλανδός και ο Γιαννακόπουλος στην άκρη

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4560715.jpg
© ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η υπόθεση ήταν εξαρχής περίεργη. «Μύριζε», πώς το λένε…

Λίγοι είναι αυτοί που πίστεψαν στον Παϊρότζ Πιενμπονγκσάντ, που μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη εμφανίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο για να αναλάβουν τις τύχες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Λίγοι πίστεψαν και χάρηκαν, παρότι ήταν ορατό το ενδεχόμενο να φύγει η ομάδα από τα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος υποθήκευσε το μέλλον της και λίγο έλειψε να τη διαλύσει.

Έχουν περάσει μήνες από την αρχική, προφορική συμφωνία του mr. ΣΚΑΪ με τον Ταϊλανδό. Κι από τότε δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα. Στην αρχή οι δύσπιστοι έπρεπε να κάνουν λίγη υπομονή. Τέτοια deals εκατομμυρίων δεν κλείνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν και τα χρέη, που χρήζουν ενδελεχούς οικονομικού ελέγχου.

Το καλοκαίρι μπήκε, οι μεταγραφές ξεκίνησαν και τα πάντα γίνονταν βάσει επιθυμιών Αλαφούζου. Οι υπερπολύτιμοι Λουντ, Λουτσιάνο έφυγαν γιατί δεν δέχθηκαν τις τραγικές μειώσεις μισθών. Οι Δώνης-Νταμπίζας ήταν επιλογές του νυν ιδιοκτήτη, αλλά αυτό είναι ίσως και το μόνο καλό στην υπόθεση.

Ο Ταϊλανδός –μάθαμε πως- θα έβαζε 47 εκατομμύρια ευρώ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του Αυγούστου και έτσι –έστω και αργά- θα έπαιρνε την ομάδα στα χέρια του. Μάλιστα, με τις διασυνδέσεις που έχει με τον διάσημο ατζέντη Πίνι Ζάχαβι και τον Άβραμ Γκραντ που πρόκειται να αναλάβει γενικός διευθυντής, αναμενόταν να αποκτηθεί ένας καλός σέντερ φορ από το εξωτερικό.

Η ΑΜΚ του Αυγούστου αναβλήθηκε για τις 21 Σεπτεμβρίου και πάλι τότε μάθαμε ότι ο Παϊρότζ θα βάλει 10.000.000 ευρώ και όχι 47. Το «μάθαμε» πηγαίνει στο γεγονός ότι τόσους μήνες ο Ασιάτης broker δεν έχει κάνει ούτε μια επίσημη δήλωση για τον Παναθηναϊκό. Απλά έρχεται στην Ελλάδα, πήγε και στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τη Λαμία και… αυτά.

Στην συνέλευση της 21/9 για την ΑΜΚ δεν εμφανίστηκε ο Πιενγκμποσάντ! Ούτε καν ένας εκπρόσωπος, έστω ο δικηγόρος του. Η Αύξηση ψηφίστηκε από τα μέλη του ΔΣ εν μέσω αμηχανίας και τα περιβόητα 10 εκατομμύρια πρέπει να κατατεθούν εντός πέντε μηνών!

Τα ερωτήματα είναι πολλά μα ξεκάθαρα: Ποιος δουλεύει ποιον;

 Ο Ταϊλανδός κάνει παιχνίδια διότι δεν ψήνεται ή δεν μπορεί να πάρει την ΠΑΕ;

Ο Αλαφούζος αποφάσισε να κάνει πίσω, προτείνοντας συνδιοίκηση (παίζει κι αυτό) ή απλά κατάλαβε πως το νέο project με τα πιτσιρίκια μπορεί να του αποφέρει χρήματα;

Το περίεργο (για να μην πούμε στημένο) παιχνίδι το παίζουν μαζί οι δυο τους ή όχι τελικά;

Υπάρχουν «μπροστινοί» σε αυτή την υπόθεση; Κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;

Η ουσία είναι μία: Ο Παναθηναϊκός βαδίζει πάλι ακυβέρνητος και παρότι το ποδοσφαιρικό τμήμα σφύζει από υγεία και φέρνει καλά αποτελέσματα, δεν φαίνεται πως μελλοντικά το μπάτζετ και γενικά ο τρόπος λειτουργίας του θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Παράλληλα, ο αμέτοχος κόσμος του «τριφυλλιού» ονειρεύεται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο τιμόνι της ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι πως αυτός έχει κάποιες καλές ιδέες και προτάσεις, που όμως έμειναν στα χαρτιά. Μόνο μια φορά πρότεινε ουσιαστικά να πάρει το μάνατζμεντ (και όχι τα χρέη) από τον Αλαφούζο και η συμφωνία τσάκισε στο παραένα από τον νυν ιδιοκτήτη.

Το αν και πότε θα κάνει νέα και σοβαρή κίνηση ο Γιαννακόπουλος, δεν εξαρτάται απ’ αυτόν. Το μεγαλεπήβολο project του Athens Alive παραμένει στα σχέδια και μόνο αν η κυβέρνηση δώσει το «ΟΚ» για την πραγματοποίησή του, τότε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και οι συμπαίκτες του θα προχωρήσουν στην εξαγορά της ΠΑΕ. Όμως, αυτό αργεί ακόμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ φυλάσσει την ενεργοποίηση του Athens Alive για το μέλλον, ως ένα από τα τελευταία του προεκλογικά χαρτιά είτε πάμε στις κάλπες τον Μάιο είτε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ως τότε, ο Παναθηναϊκός θα μένει στα χέρια του Αλαφούζου με ό,τι συνεπάγεται αυτό… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ