Αθλητισμος

Μπατίστ: επιστροφή στον ΠΑΟ

Τι λέει στην πρώτη του συνέντευξη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, μετά από μια ετήσια παρένθεση, γύρισε σήμερα τα ξημερώματα (15 Αυγούστου) ο εξαιρετικά έμπειρος μπασκετμπολίστας Μάικ Μπατίστ,  ισχυροποιώντας την φροντ λάιν των πρωταθλητών. Με τον ερχομό του, έδωσε και την πρώτη συνέντευξη τη νέας περιόδου του στην Αθήνα.

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, γράφει το Newsit, αρχίζει στις 19 Αυγούστου. Ο Μάικ Μπατίστ ανυπομονούσε να επιστρέψει στην Αθήνα και έτσι στις 00.35 της 15ης Αυγούστου έκανε κιόλας το πρώτο του τηλεφώνημα από ελληνικό έδαφος σε ελληνικό κινητό. Ειδοποιούσε για την άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Χαίρομαι ειλικρινά που είμαι και πάλι εδώ, γιατί είναι οικεία, είναι σαν στο σπίτι μου», ήταν τα πρώτα του λόγια βγαίνοντας από την αίθουσα αφίξεων, σαν να μην πέρασε μια μέρα με το φαρδύ λευκό μπλουζάκι, το καπέλο ανάποδα φορεμένο, το (πολύ) φαρδύ σορτς, τα αθλητικά παπούτσια. «Όλα, ο κόσμος, η ομάδα, η χώρα, πάντα ήταν δεύτερο σπίτι για μένα, οπότε δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να αποφασίσω ότι θέλω να επιστρέψω εδώ. Δεν μετανιώνω για ό,τι έγινε, για ένα λόγο: Ό,τι έγινε ανήκει στο παρελθόν και με ξέρετε.. Εγώ ζω για το παρόν, για το μέλλον. Αυτά θέλω να ζήσω τώρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του».

Στο άκουσμα του ονόματος του Δημήτρη Διαμαντίδη, το χαμόγελο που ελάχιστα έχει αφήσει το πρόσωπό του, γίνεται πιο πλατύ: «Πάντα ανυπομονώ να συναντήσω το Δημήτρη, να παίξω μαζί του. Είναι ένας παίκτης που κάνει όποιον παίζει δίπλα του καλύτερο. Υπάρχουν όμως κι άλλοι παίκτες με τους οποίους ανυπομονώ να παίξω, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που είμαι χαρούμενος που θα παίξω δίπλα τους και τους οποίους σέβομαι και θέλω να τους συναντήσω. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε τη δουλειά όλοι μαζί, ή σχεδόν όλοι, γιατί υπάρχει και το ευρωμπάσκετ. Και γνωρίζουμε όλοι πως θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά από την πρώτη ως την τελευταία μέρα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Το ποιοι είναι οι στόχοι, ο Μάικ Μπατίστ δεν μπήκε στον κόπο να το εξηγήσει. Δεν είναι... πρωτάρης στην ομάδα: «Ξέρετε ποιοι είναι οι στόχοι για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί να αλλάξουν. Πάντα στοχεύει ψηλά, πάντα θέλει τίτλους. Δεν είναι όμως κάτι εύκολο. Είναι κάτι που δύσκολα το κατακτάς, αλλά όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις».

Όση ώρα μιλά και όπως είναι ντυμένος, σκέφτεσαι πως το μόνο που λείπει είναι οι... κάλτσες μέχρι το γόνατο και θα μπορούσε να είναι έτοιμος να μπει να παίξει... Και το μήνυμα που στέλνει στους συμπαίκτες του άλλωστε, κάτι τέτοιο υπαγορεύει: «Άντε... Τελειώνετε! Ελάτε! Είμαι ο πρώτος που ήρθα και ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο, να συναντήσω τους συμπαίκτες μου. Θα τακτοποιηθώ, θα ηρεμήσω λίγο και μετά θα βάλω τα παπούτσια μου και απλά θα το απολαύσω...».

Μ.Φ.