Αθλητισμος

Η ανισορροπία του Ολυμπιακού

Φοβερή επίθεση και κακή άμυνα εμφανίζουν ως τώρα οι «ερυθρόλευκοι»

Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τόσα χρόνια οι φίλοι του Ολυμπιακού παραπονιούνται ότι δεν βλέπουν θέαμα και καλή μπάλα, παρά τους τίτλους που έρχονταν σωρηδόν μέχρι πρότινος τουλάχιστον. Αυτό ήρθε να αλλάξει φέτος, όπως όλα δείχνουν. Για τους τίτλους δεν ξέρει κανείς, αλλά το θέαμα είναι δεδομένο πως δεν θα απουσιάζει στα ματς των «ερυθρόλευκων».

Η μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Μάρτινς είναι πραγματικά επικίνδυνη για κάθε αντίπαλο και με τις προσθήκες που έγιναν και θα γίνουν σήμερα, αναμένεται να βγάζει «φωτιές» όλη τη σεζόν. Ο Φορτούνης δείχνει επιτέλους να αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη, η ποιότητα του Χριστοδουλόπουλου είναι δεδομένη, ο κοντόσωμος Ποντένσε που έβαλε το γκολ στην Μπέρνλι χθες, είναι αεικίνητος, ενώ οι δύο σέντερ φορ που απέκτησε φέτος η ομάδα μοιάζουν καλοί και με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πιο περιφερειακός ο Γκερέρο, αλλά με καλή επαφή με τα δίχτυα, πιο σέντερ φορ ο Χασάν, που ξέρει όμως και πολλή μπάλα (έβγαλε την ασίστ στο γκολ).

Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν ο Νάτχο που θα κάνει παιχνίδι από πίσω, ο Γιαγιά Τουρέ που ανακοινώνεται εντός ολίγων ωρών, ο Φετφατζίδης και ένας ακόμα εξτρέμ που θα αποκτηθεί σήμερα. Έγινε προσπάθεια για τον βιρτουόζο Κουαρέσμα (!), όπως και για τον Φεγκουλί της Γαλατασαράι, όμως επικρατέστερος είναι ο Βραζιλιάνος Πιαζόν, που ανήκει στην Τσέλσι.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε λίγες επιθέσεις στο Μπέρνλι, όμως μπόρεσε να σκοράρει και έφτασε τα έντεκα τέρματα σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς. Το πρόβλημά του, έγκειται στην άμυνα.

Όσο κι αν ο έμπειρος στόπερ Βούκοβιτς είχε καλές επεμβάσεις, η αγγλική αντίπαλος αποκάλυψε πολλά κενά των Πειραιωτών, που χωλαίνουν ανασταλτικά στον άξονα και κυρίως στα πλάγια. Κι αν οι επιθετικοί της Μπέρνλι δεν ήταν τόσο… τσουρουκάδες, σήμερα πιθανότατα ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ. Επειδή μεταγραφές για την άμυνα δεν προβλέπονται (θα αποκτηθεί μόνο ένας τερματοφύλακας), ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τα έχει πάει περίφημα στην επιθετική ανάπτυξη, όμως αν δεν μειωθούν οι «γκέλες» στα μετόπισθεν κινδυνεύει να πάει στράφι η μεγάλη προσπάθεια που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός σε ένα δικό του restart σε όλους τους τομείς.