Αθλητισμος

Ο Μουρίνιο σε απόγνωση (video)

Ντροπιαστική ήττα από την Τότεναμ και θεατρινισμοί του Πορτογάλου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κατάσταση ήταν εξαρχής εκρηκτική φέτος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και… απέγινε μετά τη βαρύτατη εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ με 3-0.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε επιτακτικά ακριβές μεταγραφές για τρίτη σερί χρονιά, η διοίκηση δεν του έκανε το χατίρι και κάπως έτσι έχουν αρχίσει τα όργανα.

Ο Πορτογάλος προπονητής γκρινιάζει δημόσια, όμως παρότι έχει ένα σπουδαίο υλικό στα χέρια του, από πέρυσι ακόμη η εικόνα της ομάδας του ήταν αποκαρδιωτική. Η ήττα από την Μπράιτον με 3-2 την περασμένη εβδομάδα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο και το κλίμα έγινε πιο βαρύ για τον πρώην «Special One» τη Δευτέρα το βράδυ. Αν και η Γιουνάιτεντ έχασε μπόλικες ευκαιρίες ηττήθηκε με 3-0 από την Τότεναμ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», με την άμυνα  των γηπεδούχων να θυμίζει παιδική χαρά.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μουρίνιο στάθηκε επιδεικτικά μπροστά στην εξέδρα των φανατικών και άρχισε να τους χειροκροτεί με στόμφο, αλλά όχι ειρωνικά. Το έκανε για να πάρει τον κόσμο με το μέρος του και να στείλει μήνυμα στη διοίκηση ότι δεν παραιτείται. Άλλοι χειροκρότησαν, άλλοι όχι, ενώ οι περισσότεροι είχαν φύγει πριν τελειώσει ο αγώνας.

Στη συνέντευξη Τύπου, ξέσπασε ξανά κατά των δημοσιογράφων, λέγοντας σε έντονο ύφος πως «έχω κερδίσει τρία πρωταθλήματα στην Αγγλία. Οι υπόλοιποι 19 προπονητές στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν όλοι μαζί δύο. Γι’ αυτό απαιτώ σεβασμό» είπε και έφυγε, αφήνοντας τους πάντες σύξυλους.

Είναι δεδομένο πως έχει χάσει την μπάλα, ότι βρίσκεται σε απόγνωση, αλλά αν απολυθεί θα πρέπει να εισπράξει ως αποζημίωση πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ.