Αθλητισμος

Οι μελλοντικοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Όλα τα πιθανά συναπαντήματα της επόμενης φάσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aek.jpg
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μετά τον αποκλεισμό του Ατρόμητου και του Αστέρα Τρίπολης, η χώρα μας έμεινε με τρεις εκπροσώπους στην Ευρώπη. Τους δύο Δικέφαλους στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι κληρώσεις των επόμενων φάσεων στις δύο διοργανώσεις και μάθαμε τους επόμενους αντιπάλους των συλλόγων μας, αναλόγως βέβαια με το τι θα κάνουν αυτοί στα διπλά νοκ άουτ ματς που έπονται.

Για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ παίζει την Τετάρτη με τη Σπαρτάκ Μόσχας και την άλλη εβδομάδα πάει στη Ρωσία. Αν προκριθεί θα παίξει στα πλέι οφ (τελευταίο βήμα πριν από τους ομίλους) με μία εκ των Μπενφίκα ή Φενέρμπαχτσε. Αν αποκλειστεί, δεν δίνει άλλα ματς και πάει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Σέλτικ μεθαύριο, έχοντας κι αυτή τη ρεβάνς εκτός. Οι Σκοτσέζοι μοιάζουν το πιο ψηλό εμπόδιο για τους πρωταθλητές, αφού στην επόμενη φάση θα κληθούν να παίξουν με μία εκ των Μάλμε ή Βιντεότον, δύο ομάδες σαφέστατα στα μέτρα της «Ένωσης».

Αν η ΑΕΚ δεν περάσει τη Σέλτικ, πηγαίνει στα πλέι οφ του Γιουρόπα, όπου θα κοντραριστεί με τη Σουντούβα ή τη Σπάρτακς Γιουρμάλα. Δεν τίθεται ζήτημα πως είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους ομίλους.

Τέλος, ο Ολυμπιακός παίζει με τη Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Αν ξεπεράσει τους Ελβετούς θα αγωνιστεί είτε με την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ είτε με την Μπέρνλι, με τις δύο να είναι αρκετά δυνατές. Αν αποκλειστεί, ολοκληρώνει πολύ πρόωρα τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ