Αθλητισμος

ΠΑΟΚ: Χωρίς γιγαντοοθόνη απέναντι στην Μέταλιστ

Έργο δίχως θεατές ο πρώτος προκριματικός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν θα έχουν τελικά τη δυνατότητα οι φίλαθλοι Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν από γιγαντοοθόνη στην πλατεία Αριστοτέλους την, κεκλεισμένων των θυρών, αναμέτρηση μεταξύ Μέταλιστ και ΠΑΟΚ καθώς παρότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε τη συγκατάθεσή του στην ΠΑΕ να στήσει τη γιγαντοοθόνη, ο ΟΤΕ TV που θα μεταδώσει το ματς πρόβαλε αντιρρήσεις με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί το εγχείρημα. «Αντιλαμβανόμενοι την δίψα των φιλάθλων μας να παρακολουθήσουν μαζικά την αναμέτρηση εναντίον της Μέταλιστ, έστω και εκτός γηπέδου, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εξασφαλίσαμε άδεια από τον Δήμο και τις αρχές, προκειμένου να στηθεί γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πόλης. Παρόλα αυτά το εγχείρημα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω άρνησης του συνδρομητικού καναλιού που διατηρεί τα δικαιώματα της αναμέτρησης», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. 

Ο αγώνας αρχίζει σήμερα στις 21:00 και λόγω της τιμωρίας της ομάδας από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα γεγονότα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τη Ραπίντ Βιέννης πέρυσι, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Στον ΠΑΟΚ πάντως ξέρουν καλά ότι δεν έχουν εύκολο έργο απέναντι στη σημερινή δεύτερη δύναμη του ουκρανικού ποδοσφαίρου, μία ομάδα που πλησιάζει πλέον στο επίπεδο της Σαχτάρ. Οι Ουκρανοί έχουν δώσει τρία ματς πρωταθλήματος, έχουν ξεκινήσει με τρεις επιτυχίες, είναι μία ομάδα με ομοιογένεια ενώ διαθέτουν ρόστερ με φοβερά ποιοτικούς Βραζιλιάνους και Αργεντινούς παίκτες.

Ο Στέφενς δεν είχε αποφασίσει μέχρι και χθες για τους έντεκα που θα αρχίσουν το ματς. Τη θέση του τερματοφύλακα διεκδικούν με ίσες πιθανότητες οι Χακόμπο - Γλύκος. Η άμυνα είναι δεδομένη με Κατσουράνη - Βίτορ, Κίτσιου και Λίνο. Στα χαφ δεν τίθεται ζήτημα για Τζιόλη - Λάζαρ. Ο Λούκας θα παίξει δεξιά και αριστερά ένας εκ των Γεωργιάδη - Ολίσε. Στην επίθεση σίγουρος είναι ο Σαλπιγγίδης και πιθανός παρτενέρ ο Αθανασιάδης.

Πρόκειται για την τρίτη ευκαιρία στην ιστορία του ΠΑΟΚ να φθάσει στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Το 2004 απέτυχε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ το 2010 έχασε οριακά την πρόκριση στα πλέι οφ απέναντι στον Άγιαξ του Σουάρες.

Γ.Σ.