Αθλητισμος

Η Γαλλία ανέβηκε το ποδοσφαιρικό Έβερεστ

Πρωταθλητές Κόσμου οι «τρικολόρ» μετά το 4-2 επί της Κροατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19797104.jpg
© EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, 20 χρόνια μετά την πρώτη. Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς επικράτησε με 4-2 της Κροατίας, στον τελικό που έγινε στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε η αμφισβήτηση, τόσο για το πρώτο γκολ των Γάλλων (αυτογκόλ ο Μάντζουκιτς) όσο και για το δεύτερο, με το πέναλτι που ευστόχησε ο Γκριζμάν. Στο 1-0, ο Πογκμπά έρχεται από θέση οφσάιντ και συμμετέχει στη φάση, ενώ το πέναλτι προήλθε από υπόδειξη του VAR. Ο Πέρισιτς έκανε ξεκάθαρο χέρι, όμως ήταν πολύ κοντά σε απόσταση και ίσως να μην μπορούσε να αποφύγει την μπάλα. Το ημίχρονο έληξε με 2-1, αφού ο Πέρισιτς ισοφάρισε στο ενδιάμεσο.

Μετά την ανάπαυλα, η Κροατία μπήκε και πάλι πιο δυνατά, δείχνοντας πως είναι η καλύτερη ως εκείνη τη στιγμή. Αλλά την πάτησε. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα του Μπαπέ και απείλησαν στις αντεπιθέσεις, καθαρίζοντας έτσι το ματς. Πρώτα ο Πογκμπά και μετά ο θαυματουργός Μπαπέ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 4-1, για να μειώσουν οι Βαλκάνιοι με γκολ του Μάντζουκιτς, έπειτα από τραγικό λάθος του Γιορίς.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η Κροατία έδειξε κουρασμένη και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την απίθανη ανατροπή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ