Αθλητισμος

Η μεταγραφή του αιώνα

Η άφιξη του Ρονάλντο στη «Μεγάλη Κυρία» θα βοηθήσει και το ιταλικό πρωτάθλημα.

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19730352.jpg
© EPA/PAULO NOVAIS

Η μεταγραφή του κολοσσού της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, από την Γιουβέντους πρόκειται για την έναρξη μιας καινούργιας περιόδου στο ποδόσφαιρο. Ο Ρονάλντο πήρε την απόφαση να αφήσει τη Ρεάλ μετά από την άρνηση του Φιορεντίνο Πέρεθ να του αυξήσει τον μισθό. Η Γιουβέντους όμως ήταν πρόθυμη να πληρώσει ένα τετραετές συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να φέρει τον σούπερ σταρ στο Τορίνο. Η άφιξη του Ρονάλντο στη «Μεγάλη Κυρία» θα βοηθήσει και το ιταλικό πρωτάθλημα.

Μετά τις εποχές των (Βραζιλιάνου) Ρονάλντο, Ροναλντίνιο, Μπέκαμ, και άλλων παλιών ταλέντων που έπαιξαν στις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας, η αγαπημένη SerieA ξέπεσε. Οι ιταλικές ομάδες δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης για πολλά χρόνια και η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων έχει συγκεντρωθεί στην Premier League και La Liga. Ο μεγαλύτερος λόγος είναι ότι όλοι οι δημοφιλείς παίχτες (Μέσι, Ρονάλντο, Κέιν, κτλ.) βρίσκονται στα αναφερόμενα πρωταθλήματα. Τώρα όμως, πολλά μάτια θα στραφούν στην Ιταλία γιατί όλοι θα θέλουν να βλέπουν τις αποδόσεις του Ρονάλντο, έχοντας ως αποτέλεσμα την «ανάσταση» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Παρομοίως, η απόφαση του Ρονάλντο να περάσει μερικά από τα τελευταία του χρόνια στην Ιταλία, ανατρέπει τον μύθο ότι όλοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές τελειώνουν τις καριέρες τους στην Αμερική. Με πρωτοπόρο τον Πορτογάλο σταρ, πολλοί ποδοσφαιριστές μπορεί να αποφασίσουν να δοκιμάσουν τις τελευταίες τους ελπίδες στην Ιταλία, φέρνοντας σταδιακά μεγαλύτερα ονόματα σε ένα ξεχασμένο πρωτάθλημα.

Η απόφαση του Ρονάλντο αποτελεί και κριτική στη Ρεάλ σχετικά με τη συμπεριφορά της προς τους θρύλους της. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Ρεάλ δεν έχει αποχαιρετήσει με εξαιρετικό σεβασμό τους καλύτερους τις παίχτες όπως τον Κασίγιας και τον Ραούλ. Ο Ρονάλντο πήγε στη Γιουβέντους για να βρει την εκτίμηση που πιστεύει πως ποτέ δεν του δόθηκε στη Ρεάλ. Η Ισπανική Βασίλισσα και ο Ρονάλντο είναι στενάχωρη ιστορία αγάπης - χωρίζουν με αγάπη και κατανόηση. Ο Ρονάλντο θέλει να είναι αισθητή η απουσία του και να αναγνωριστεί συνεισφορά του εκ των υστέρων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Ρονάλντο αφήνει τη Ρεάλ με ένα τεράστιο κενό που πρέπει να συμπληρωθεί, δημιουργώντας πιθανότητες για μια μεταγραφική σεζόν άνευ προηγουμένου. Με τον Αζάρ, Εμπαπέ, και άλλα ανερχόμενα ταλέντα να αποδεικνύουν το ταλέντο τους στο Μουντιάλ, ανυπομονούμε τις κινήσεις της Ρεάλ. Με σχεδόν δυο μήνες να απομένουν ως περίοδος μεταγραφών, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ