Αθλητισμος

Tι θα γίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη Γιουβέντους;

Το τέλος του Μουντιάλ φέρνει μεταγραφές. Από την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουν να ρέουν τα εκατομμύρια

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-988256684.jpg
© Julian Finney/Getty Images/Ideal Image

Μέσα στην παραζάλη του Μουντιάλ, μεταγραφές γίνονται σε όλο τον κόσμο, όμως οι περισσότερες δεν είναι αυτές που θα λέγαμε από το πάνω ράφι.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα μεγάλα αστέρια είτε συμμετέχουν ακόμη στη διοργάνωση είτε τελείωσαν πριν από λίγες μέρες και κάνουν τις διακοπές τους.

Επίσης, αρκετές περιπτώσεις είναι αλληλένδετες, καθώς μία συγκεκριμένη μεταγραφή μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Στην παρούσα φάση, όλοι περιμένουν τι θα γίνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος, αν και δέχεται συνεχώς προτάσεις, έχει συμφωνήσει με την ιταλική ομάδα, αλλά για να μην υπάρξει πρόβλημα με το Financial Fair Play πρέπει τα χρήματα να δοθούν μέσω της FIAT. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί ν’ ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι, όπως και η Γιούβε, όμως για να γίνει τέτοια εκταμίευση χρημάτων χρειάζεται η έγκριση του ΔΣ και των λοιπών μετόχων, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα.

Αν τελικά πουληθεί ο Ρονάλντο, τότε πρώτος στόχος για τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ο Κιλιάν Μπαπέ. Ως και 270 εκατομμύρια ευρώ είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης για τον 19χρονο, με την Παρί Σεν Ζερμέν να αναζητά εναγωνίως χρήματα για να καλύψει τα τεράστια οικονομικά κενά στο δικό της FFP.

Αντίθετα, δείχνει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο απόκτησης του Νεϊμάρ, αφού ο Βραζιλιάνος έχασε πολλούς πόντους με τους θεατρινισμούς που έκανε στο Μουντιάλ. Οπότε, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για τον Βέλγο Εντέν Αζάρ, καθώς θ’ αναζητηθεί αντικαταστάτης και του Γκάρεθ Μπέιλ (τον θέλουν Τότεναμ και Μάντσεστερ Γ.).

Στην Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν να πουλήσουν αρκετούς παίκτες και να τους αντικαταστήσουν δίνοντας τα μισά χρήματα, κάτι που σημαίνει ότι θα θελήσουν να ξεφορτωθούν έναν εκ των Νεϊμάρ ή Μπαπέ, μάλλον τον δεύτερο.

Όμως, ταυτόχρονα επιθυμία να φύγει φέρεται να έχει εκφράσει και ο Έντινσον Καβάνι! Γι’ αυτό και αναμένεται να γίνει κρούση των Γάλλων, στον έτερο μεγάλο Ουρουγουανό επιθετικό, Λουίς Σουάρες. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε μια φάση ανασυγκρότησης και οι μεταπτώσεις στην απόδοση του Σουάρες μόνο ευπρόσδεκτες δεν είναι…

Αντίθετα αναζητούνται περιφερειακοί επιθετικοί και εξτρέμ, όπως ο Βραζιλιάνος Ουίλιαν της Τσέλσι και ο Μεξικανός Λοσάνο.

Από τη Λίβερπουλ δεν αναμένεται να φύγει ο Μοχάμεντ Σαλάχ κι αν είναι να πουληθεί κάποιος, αυτός θα είναι ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο της Ρεάλ, αλλά ουσιαστικά αποτελεί το Plan C.

Δεν θα πρέπει να ξεγράψουμε και τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία συνηθίζει να ξοδεύει χρήματα και θα αναζητήσει έναν καλό επιθετικό, αφού ο Αγουέρο μάλλον δεν θα μείνει.

Η Τσέλσι καλείται να διαλέξει για έναν σέντερ φορ πρώτης γραμμής ανάμεσα στον Λεβαντόφσκι και τον Ιγουαΐν (θα τον δώσει η Γιουβέντους αν πάρει τον Κριστιάνο), αλλά πέρα από τον Αζάρ θα πρέπει να πασχίσει για να μην χάσει τον κορυφαίο αμυντικό χαφ του κόσμου, τον Ενγκολό Καντέ. Ο Γάλλος είναι στο στόχαστρο της Παρί και της Μπαρτσελόνα, όμως λέγεται πως τον θέλει και η Ρεάλ ως «δώρο» στον νέο προπονητή, Ζουλέν Λοπετέγκι. Και στην παρούσα εποχή, δεν υπάρχει παίκτης στον πλανήτη που θ’ αρνηθεί την προοπτική να παίξει στη «βασίλισσα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ