Αθλητισμος

Το ποδόσφαιρο είναι... ό,τι έχει πει ο Λίνεκερ

Δηλαδή, «ένα απλό παιχνίδι, στο οποίο 22 παίκτες κυνηγούν μία μπάλα και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί»

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19697543.jpg
© EPA/YONHAP

Χθες, το Μεξικό κατάφερε να νικήσει τη Νότια Κορέα 1-2 και προσωρινά βρίσκεται στις θέσεις προκρίσεων του ομίλου. Ο αγώνας δεν ήταν μονόπλευρος, και οι ομάδες βρέθηκαν αρκετές φορές μπροστά στο τέρμα και δοκίμασαν σουτ. Το Μεξικό στάθηκε τυχερό με ένα πέναλτι στο 26 λεπτό, με τον Βέλα να το σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσιτσαρίτο διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του μετά από πάσα του Λοζάνο στο 66 λεπτό. Η Νότια Κορέα προσπάθησε να μαζέψει ό,τι είχε απομείνει από το κουράγιο της και έβαλε γκολ στο 93 λεπτό, αλλά η νίκη παρέμεινε στην ομάδα της Λατινικής Αμερικής.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, το Βέλγιο έδωσε ρεσιτάλ ποδοσφαίρου με μία εκπληκτική νίκη 5-2 κόντρα στην Τυνησία. Το Βέλγιο κατάφερε να βρει πολλές κενές εστίες και να τελειώσεις τις φάσεις. Ο άτυχος παίχτης του αγώνα ήταν ο Μπατσουαγί, που έχασε 3 συνεχόμενες φάσεις από μικρή απόσταση από το τέρμα. Παρ’ όλες τις αποτυχίες του, στην επόμενη ευκαιρία που του δόθηκε σκόραρε και πανηγύρισε πιο χαρούμενος από ποτέ. Το Βέλγιο πήρε πολύ θάρρος με τα 5 γκολ και δεν αμύνθηκε καλά και άφησε την Τυνησία να μειώσει τηνδιαφορά τερμάτων με ένα γκολ στο 93 λεπτό, που προήρθε από μια απίθανη πάσα του Ναγκέζ από τα δεξιά, ο οποίος πέρασε όλη τη βελγική άμυνα. Η Τυνησία δύσκολα προκρίνεται, γιατί μπορεί μια ισοπαλία να αρκέσει για την Αγγλία να βρεθεί δεύτερη στο γκρουπ.

Η Γερμανία παραμένει φαβορί για την πρόκριση μετά από ένα ανεπανάληπτο ματς. Βρέθηκε πίσω στο προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο τις καλές ευκαιρίες. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο μας θύμισαν γιατί την θεωρούμε μια από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως. Το γκολ του Ρόις στο 48 λεπτό τους έδωσε μια ανάσα για την ανατροπή. Η Σουηδία είχε λίγες ευκαιρίες στον υπόλοιπο του αγώνα, με τη Γερμανία να πατάει συνέχεια στην περιοχή του αντιπάλου της. Παρ’ όλες της αμέτρητες φάσεις και το δοκάρι που χτύπησε ο Μπραντ. Η λύτρωση για τη Γερμανία ήρθε στο 95 λεπτό με την γκολάρα του Κρόος, που σούταρε την μπάλα από μια δύσκολη γωνία στην αριστερή μεριά της μεγάλης της περιοχής. Το γκολ του Κρόος έδωσε ελπίδες στη Γερμανία και μας θύμισε τα γκολ που έβαζε ο Μπέκαμ με τρελό φάλτσο.

Σήμερα η Αγγλία παίζει κόντρα στον Παναμά. Μια νίκη για την Αγγλία θα την έβλεπε ισόβαθμη με το Βέλγιο και θα απέκλειε τον Παναμά και την Τυνησία. Στους άλλους αγώνες, ο αγώνας ανάμεσα την Ιαπωνία και τη Σενεγάλη θα κρίνει την πρώτη ομάδα του ομίλου. Οι άλλες δυο ομάδες του ομίλου, η Πολωνία και η Κολομβία, μάχονται μεταξύ τους για 3 πόντους προκειμένου να μείνουν στον αγώνα για την πρόκριση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ