Αθλητισμος

Μουντιάλ 2018: Ανασκόπηση της 8ης μέρας

Μέρα χαράς για πολλές ομάδες με αβέβαιαο μέλλον στη διοργάνωση

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19693217.jpg
EPA/PAULO NOVAIS

Μέρα χαράς για πολλές ομάδες που δεν ήξεραν το μέλλον τους στο Μουντιάλ. Η Βραζιλία δημιουργούσε καλές φάσεις τη μια μετά από την άλλη, αλλά δεν έβρισκε το τέρμα. Μόλις στο 91 και 97 λεπτό κατάφερε να σκοράρει. Στο πρώτο γκολ ο Κουτίνιο τελείωσε μια φάση από πάσα του Χέσους. Το δεύτερο γκολ ήρθε από λάθος της Κόστα Ρίκας, το οποίο βοήθησε τον Κόστα να βρει τον Νεϊμάρ, που διπλασίασε το προβάδισμα. Η νίκη της Βραζιλίας την βοήθησε να είναι σε καλύτερη θέση μπαίνοντας στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Η Κόστα Ρίκα δεν έχει πιθανότητες να προκριθεί, δεν προβλέπεται με κανένα σενάριο.

Παρομοίως, η Νιγηρία πήρε τους 3 πόντους από την Ισλανδία με απίθανα γκολ του Μούσα. Η νίκη της Νιγηρίας δίνει ελπίδες στην Αργεντινή για την επόμενη φάση γιατί με νίκη ενάντια στην Αφρικανική ομάδα, η Αργεντινή μπορεί να βρεθεί στην επόμενη φάση (εξαρτάται και από το παιχνίδι Κροατία-Ισλανδία). Η Νιγηρία απειλούσε συνεχώς στο παιχνίδι αλλά βοηθήθηκε από το άστοχο πέναλτι της Ισλανδίας στο 83 λεπτό. Η τελευταία αγωνιστική του ομίλου των δυο χωρών θα έχει ενδιαφέρον, γιατί η Ισλανδία, Νιγηρία, και η Αργεντινή κυνηγάνε την νίκη για να μην αποκλειστούν.

Η Σερβία δεν κατάφερε να σφραγίσει τη θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Παρόλο που πήρε το προβάδισμα από το 5 λεπτό, η Ελβετία έδωσε ρεσιτάλ στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίζοντας στο 52 λεπτό του αγώνα μετά από ένα πολύ καλό τοποθετημένο σουτ του Τζάκα. Συνεχίζοντας στο παιχνίδι, η Ελβετία βρήκε τα δίχτυα για δεύτερη φορά με γκολ του Σακίρι στο 90. Η επόμενη αγωνιστική θα είναι κρίσιμη, γιατί η Ελβετία είναι ισόβαθμοι της με την Κόστα Ρίκα θα κρίνει τη μοίρα της. Η Κόστα Ρίκα έχει επισήμως αποκλειστεί από τηνδιοργάνωση γιατί 3 πόντοι δεν αρκούν για την πρόκριση (η πρώτη και δεύτερη θέση έχουν από 4 βαθμούς).

Μαζί με τα χθεσινά παιχνίδια, σήμερα πολλές ομάδες θα προσπαθήσουν να καθορίσουν την πορεία τους στο Μουντιάλ. Το Βέλγιο θέλει να σιγουρέψει την πρωτιά τους στο γκρουπ με νίκη κόντρα στην Τυνησία. Η Νότια Κορέα και η Γερμανία ψάχνουν την πρώτη τους νίκη και η Σουηδία και το Μεξικό θέλουν να φτάσουν πιθανά τους 6 πόντους για μια σίγουρη θέση στην επόμενη φάση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.