Αθλητισμος

Μουντιάλ 2018: Και την έβδομη ημέρα….

Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για την πρόκριση των ομάδων

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19688743.jpg
© EPA/FELIPE TRUEBA

Η χθεσινή μέρα ξεκαθάρισε για πολλές ομάδες τι πρέπει να κάνουν για να μην αποκλειστούν. Η Αυστραλία, που έφερε ισοπαλία με τη Δανία, πρέπει να νικήσει το επόμενο ματς άμα θέλει να έχει ελπίδες για πρόκριση. Επίσης, για πιθανή πρόκριση για την Αυστραλία, η Δανία πρέπει να χάσει από τη Γαλλία. Η Αυστραλία δυσκολεύτηκε στον αγώνα με τους Δανούς, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα και με τους Αυστραλούς να ισοφαρίζουν πριν το ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αυστραλία προσπάθησε να βγάλει παίχτες σε θέση για σουτ ή κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά η Δανία συγκρατήθηκε αμυντικά και έκοβε τις επιθετικές φάσεις των αντιπάλων της. Δεν γίνεται να μην κάνουμε αναφορά στον Σμάιχμελ, που απέκρουσε σε διάφορες κρίσιμες καταστάσεις την μπάλα και έσωσε την ομάδα του.

Η Γαλλία πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αποκλείοντας το Περού. Είναι πια αδύνατον για το Περού να προχωρήσει στο τουρνουά, γιατί ο μέγιστος αριθμός πόντων που μπορεί να διεκδικήσει είναι 3 και στην καλύτερη περίπτωση θα έβγαινε τρίτο στον όμιλο. Στην τρίτη αγωνιστική του ομίλου, η αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Δανία θα κρίνει την πρώτη ομάδα στις κατατάξεις του ομίλου, και πιθανόν αν η Αυστραλία θα μείνει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Η Αργεντινή χθες έπνιξε ένα σημαντικό ματς με την Κροατία. Κατέρρευσε σαν ομάδα και έδωσε χώρο στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να βάλει τρία γκολ. Οι Αργεντίνοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο αρχηγός της Αργεντινής, Μέσι, άφαντος στο γήπεδο χωρίς καμία συνεισφορά στο παιχνίδι. Οι Κροάτες πλάσαραν εξαιρετικά την μπάλα και δημιουργούσαν αρκετό χώρο για σουτ και καλές ευκαιρίες. Δυστυχώς, λάθη του Καμπαγίερο και ένα εκπληκτικό σουτ του Μόντριτς διέλυσε την ακλόνητη Αργεντινή. Είναι πολύ δύσκολο για την Αργεντινή να προκριθεί, γιατί έχει μόνο 1 πόντο σε 2 αγώνες. Χρειάζεται επείγοντος νίκη στο επόμενο ματς για να έχει κάποια ελπίδα για να δει τον επόμενο γύρο.

Σήμερα η Σερβία κυνηγάει τους 3 πόντους κόντρα στην Ελβετία, προκειμένου να βρεθεί στους 16. Παρομοίως, ακολουθώντας από την ισοπαλία με την Ελβετία, η Βραζιλία θέλει να νικήσει την Κόστα Ρίκα και να βρεθεί σε άνετη θέση για την τρίτη σειρά αγώνων του ομίλου. Η Βραζιλία μπορεί να δυσκολευτεί να πραγματοποιήσει αυτά που θέλει, γιατί υπάρχει πιθανότητα να λείπει ο Νεϊμάρ λόγω τραυματισμού στις προπονήσεις. Σε σχέση με άλλο γκρουπ, η Ισλανδία θα χρειαστεί νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητές της να προκριθεί, με το φαβορί, την Αργεντινή, να βρίσκεται σε όμοια κατάσταση μετά τη θλιβερή ήττα. Η νίκη της Ισλανδίας θα κάνει τον όμιλο ενδιαφέροντα, γιατί θα πιέσει την Αργεντινή να νικήσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY