Αθλητισμος

Οι πιο σημαντικές μουντιαλικές στιγμές των ημερών

Το Μουντιάλ 2018 γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον

11242062_701224676688227_2327381028106820222_n.jpg
Ανδρέας Λούσκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19683651.jpg
© EPA/TATYANA ZENKOVICH

Τις περασμένες δύο μέρες μας θύμισε το Μουντιάλ γιατί το αγαπάμε τόσο. Η Ιαπωνία μας ξάφνιασε όταν πήρε τη νίκη από την Κολομβία. Οι δυο ομάδες πάλευαν μέχρι το τέλος, παράγοντας ένα διασκεδαστικό θέαμα. Η Ιαπωνία κυκλοφορούσε την μπάλα και έβρισκε πολλές ευκαιρίες για σουτ στην εστία του τέρματος. Η Κολομβία δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με δεύτερο γκολ, επειδή δεν ήταν τόσο αποτελεσματική με τις πάσες της και πιέστηκε πολύ από τους αντιπάλους της. Έτσι χαρήκαμε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του πρώτου γύρου.

Παρομοίως, η νίκη της Σενεγάλης απέναντι στην Πολωνίας τη βάζει σε καλή θέση για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Οι δυο ομάδες ήταν ισοδύναμες με καλές επιθέσεις. Δυστυχώς οι Πολωνοί στάθηκαν άτυχοι με ένα αυτογκόλ και ένα μεγάλο λάθος από τον τερματοφύλακα, Στσένσι. Επίσης, ο προπονητής της αφρικανικής ομάδας, Αλιού Σισέ, ξεχώρισε με τις αστείες χειρονομίες και αντιδράσεις του. Μαζί με τη νίκη της Σενεγάλης οι τηλεθεατές δεν στερήθηκαν απίθανους πανηγυρισμούς με χορούς, χαρακτηριστικό των πολλών αφρικανικών ομάδων τα περασμένα Μουντιάλ. Οι νίκες της Ιαπωνίας και της Σενεγάλης επιβαρύνουν την Κολομβία και την Πολωνία που μπορεί να ήταν τα φαβορί για την πρόκριση.

Στο τελευταίο ματς της Τρίτης, τα όνειρα της Αιγύπτου για να προκριθεί στους 16 είχαν σχεδόν χαθεί. Η Ρωσία σφράγισε την παρουσία της στον επόμενο γύρο. Με ήττα 3-1 η επιστροφή του Σαλάχ δεν ήταν η μαγική αλλαγή στην ομάδ,α όπως μπορεί να περίμεναν πολλοί οπαδοί. Δυστυχώς με τη νίκη της Ουρουγουάης 1-0 την επόμενη μέρα, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία έχουν ήδη αποκλειστεί από τον επόμενο γύρο του Μουντιάλ. Η Σαουδική Αραβία πολέμησε για να εξασφαλίσει κάποιους πόντους για να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης, αλλά χωρίς επιτυχία.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία έφτασαν κοντά στην πρόκριση. Η Ισπανία επικράτησε του Ιράν 1-0, με ένα τυχερό γκολ του Ντιέγκο Κόστα. Το Ιράν πάλευε για να ισοφαρίσει και στη μοναδική ευκαιρία στην οποία πέτυχε γκολ ακυρώθηκε λόγω offside. Επίσης, το Μαρόκο συγκρατήθηκε αμυντικά και έβρισκε χώρο να απειλήσει την Πορτογαλία. Οι Πορτογάλοι όμως κατάφεραν να σκοράρουν πρώτοι και κράτησαν το προβάδισμα. Φυσικά ο σταρ της ημέρας ήταν ο Ρονάλντο που είναι ο Ευρωπαίος με τα περισσότερα γκολ για τη χώρα του. Με μια ωραία κεφαλιά έσπασε το ρεκόρ των 84 γκολ και πάλι έγινε η λεζάντα κάθε εφημερίδας.

Σήμερα η Δανία παίζει με την Αυστραλία που πρόκειται για σημαντικό ματς για τις δυο ομάδες, γιατί η νίκη είναι σημαντική για την πρόκριση. Επίσης, εάν εξασφαλίσει η Γαλλία τη νίκη, θα έχει σιγουρέψει την πρόκριση. Στο τρίτο ματς, η Αργεντινή θα ανταμωθεί σε έναν δύσκολο αγώνα με τη δυνατή Κροατία. Νίκη για την Αργεντινή θα κάνει τον όμιλο των δύο χωρών πιο ενδιαφέροντα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY