Αθλητισμος

Τελικός «αιωνίων» για 13η σερί φορά (video)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ξεκινούν την Κυριακή τη μάχη για τον τίτλο στο μπάσκετ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η φετινή σεζόν είναι η 13η συνεχόμενη που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντιούνται στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ. Κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό, αφού το μπάτζετ των «αιωνίων» είναι πολύ μεγαλύτερο από των υπόλοιπων ομάδων.

Φέτος, το πλεονέκτημα έδρας το έχει ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, ο οποίος μάλιστα είναι αήττητος φέτος έχοντας 31 νίκες (26 στην κανονική περίοδο και πέντε στα πλέι οφ). Έτσι, ισοφάρισε το ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» από τη σεζόν 2010-11. Τότε ήταν αυτοί με πλεονέκτημα, αλλά το έχασαν αμέσως από τους «πράσινους» που κατέκτησαν τον τίτλο.

Ο πρώτος τελικός γίνεται την Κυριακή 3 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, το δεύτερο ματς διεξάγεται την Πέμπτη 7/6 στο ΣΕΦ και το τρίτο την Κυριακή 10/6 στο Μαρούσι. Αν χρειαστεί τέταρτο παιχνίδι, αυτό θα είναι στο Φάληρο στις 14/6 και αν φτάσουμε στο 2-2 το πέμπτο και τελευταίο είναι ξανά στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο, την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Στους χθεσινούς ημιτελικούς, ο ΠΑΟ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 88-72 μέσα στην Πυλαία, κάνοντας το 3-0 στις νίκες, έχοντας τον Νικ Καλάθη σε εξαιρετική βραδιά με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ.