Αθλητισμος

Η Γιουβέντους έκανε την ανατροπή της χρονιάς στην Ιταλία (video)

Στα τελευταία λεπτά, με δύο γκολ, νίκησε 3-2 την Ίντερ στο Μιλάνο και παραμένει φαβορί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19441629.jpg
EPA/MATTEO BAZZI

Πριν από την έναρξη της αγωνιστικής στην Ιταλία, η Γιουβέντους είχε 85 βαθμούς και η Νάπολι 84. Τα πράγματα δεν έδειχναν ευοίωνα για τους πρωτοπόρους που είχαν ταξίδι στο Μιλάνο για το κλασικό ιταλικό ντέρμπι με την Ίντερ.

Οι άνθρωποι και οι φίλοι της Νάπολι είχαν πολλές ελπίδες για «γκέλα» της Γιούβε, μία μέρα πριν το δικό τους εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φιορεντίνα. Γι’ αυτό το Σάββατο το απόγευμα χιλιάδες κόσμου πήγε στον κεντρικό σταθμό των τρένων για να ξεπροβοδίσει την αποστολή που πήγε στη Φλωρεντία.

Tifosi del Napoli alla Stazione Centrale

Το βράδυ, το Derby d’ Italia ήταν ίσως το συγκλονιστικότερο ματς των τελευταίων ετών. Διότι εκτός από τη Γιουβέντους και η Ίντερ καιγόταν για τη νίκη, καθώς κινδυνεύει άμεσα να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν μέσα στο «Μεάτσα» με 1-0 από νωρίς, ενώ στο 15ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω σωστής αποβολής του Βεσίνο.

Βοηθούμενοι από 80.000 οπαδούς τους, οι παίκτες της Ίντερ έφεραν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 2-1, τη στιγμή που στη Νάπολι είχε στηθεί πανηγύρι, καθώς ακόμη και η ισοπαλία βόλευε τους Νότιους.

Όμως με γκολ του Κουαδράδο στο 87’ η Γιουβέντους ισοφάρισε και στο 89’ με τον Ιγκουαϊν πήρε μια απίστευτη νίκη που τη διατηρεί στη θέση του οδηγού. 

‘Example of resilience’: Boy born without legs fulfills football dream by playing with Maradona

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ