Αθλητισμος

Ο Μπέος και ο... διπλός προπονητής

Ενας προπονητής κοουτσάρει ταυτόχρονα σε δύο ματς, την ώρα που ο δήμαρχος Βόλου δικαιώνεται!

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2631511.jpg

Για να το ελαφρύνουμε λίγο...

Την περασμένη Κυριακή ο Ζόραν Στοΐνοβιτς κάθισε στον πάγκο της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και καθοδήγησε την ομάδα στο γήπεδο της Κομοτηνής σε ένα ματς Γ' Εθνικής.

Την ίδια ακριβώς ώρα, η άδεια προπονητή που έχει εξασφαλίσει βρισκόταν στο... Αίγιο και καθοδηγούσε με τη φυσική παρουσία του Θεοδόση Θεοδοσιάδη την... Σπάρτη, στον αγώνα της με τον Παναιγιάλειο για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής! Για όποιον δεν το πιστεύει, το γράφει και το φύλλο αγώνα. 

Ο Στοΐνοβιτς, λοιπόν, δάνεισε τα προσόντα του, επειδή ο κόουτς της ομάδας εκεί δεν είχε άδεια προπονητή. Και επειδή αμέσως μετά το παιχνίδι του Αιγίου τον έδιωξαν, «έφυγε» από κει και ο φίλος του. 

Δεν θα πω ότι «δεν έχει ξαναγίνει», αφού μάλλον αποτελεί συνήθη πρακτική. Ούτε ότι «μόνο εδώ γίνονται αυτά», επειδή, αν ψάξουμε, όλο και κάπου θα βρούμε παρόμοιες πατέντες. Αποκλείεται να είμαστε μόνοι μας στον κόσμο...  

Είδατε τι έγινε με τον Μπέο και τα «στημένα του 2011». Με καθυστέρηση επτά χρόνων, τα δικαστήρια απάλλαξαν τον ίδιο και την παρέα του από όλα τα κακουργήματα που κουβαλούσαν στην πλάτη τους. Μάλιστα, ο Μπέος ξαναγύρισε και στρογγυλοκάθισε στην καρέκλα του δημάρχου Βόλου, συνεχίζοντας να υπηρετεί τους πολίτες που τον ψήφισαν και πιθανότατα θα τον εκλέξουν και την επόμενη φορά, επειδή παράγει έργο.

Λίγο μετά τη απόφαση μπήκα σε κάποια τοπικά σάιτ, να δω τις αντιδράσεις της κοινωνίας εκεί στο γεγονός.

«Δικαστική δικαίωση του Αχιλλέα Μπέου και της ψήφου των Βολιωτών», ήταν το τίτλος σε ένα από αυτά.

Και η λεπτομερής αναφορά: «Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών γκρέμισε τη σκευωρία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτης – εκβίασης (κακουργηματικού χαρακτήρα), που είχαν στείλει ακόμα και στη φυλακή τον Αχιλλέα Μπέο. Δικαστική απόφαση δικαίωσης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών και όχι μόνο για τον Αχιλλέα Μπέο, αφού το κατηγορητήριο περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτης – εκβίασης (κακουργηματικού χαρακτήρα), που τον είχε στείλει ακόμα και στην φυλακή, γκρεμίστηκε κυριολεκτικά αλλά και γι’ αυτή καθ’ αυτή την ψήφο των Βολιωτών, οι οποίοι, ενώ γνώριζαν τη δικαστική του περιπέτεια, τον εμπιστεύτηκαν και τον εξέλεξαν Δήμαρχο της πόλης. Ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συγκεκριμένες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, επιστρέφει στα καθήκοντα του δημάρχου Βόλου, αφού αναμένεται η παύση της αργίας του και, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα μιλήσει για όλους και για όλα σε συνέντευξη Τύπου το πρωινό της ερχόμενης Δευτέρας».

Ποιες είναι οι «κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα» για τις οποίες κρίθηκε ένοχος; Δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων και παράνομο στοίχημα! Ψιλοπράγματα, δηλαδή...

Αλλωστε, έχουμε να κάνουμε με απλές καθημερινές καταστάσεις που τις ζούμε παντού γύρω μας, λιγότερο ή περισσότερο και δεν αφήνουν απορίες για το... πώς γίναμε έτσι ως κοινωνία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ