Αθλητισμος

Ώρα για μετάλλια (video)

Τουλάχιστον δύο έχει βάλει στόχο η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου που ξεκίνησε χθες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stefanidi.jpg
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Ξεκίνησε χθες στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον Κλειστό Στίβο με τη συμμετοχή 9 αθλητών από την Ελλάδα. Η δράση θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, όταν θα και θα παιχτούν οι ελπίδες της χώρας μας για κάποιο μετάλλιο.

Το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθεί ο τελικός του επί κοντώ γυναικών με την Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτριά μας πήγε στην Αγγλία με την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο (5.83), αλλά δεν παύει να είναι το φαβορί μετά τις απανωτές πρώτες θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Ανοιχτού, αλλά και Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου. Πρόπερσι στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ και στην αντίστοιχη διοργάνωση, είχε πάρει το χάλκινο.

Ο Κώστας Φιλιππίδης Χρυσός Ολυμπιονίκης  στο επί κοντώ  στο Σόποτ AYTHORMHTOS

Πέρα από την επικοντίστρια, πολλές ελπίδες για ένα μετάλλιο δίνει και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, που αγωνίζεται Σάββατο πρωί.

Επίσης, ουδείς μπορεί να ξεγράψει τον Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους παρόντες Έλληνες που έχει κατακτήσει χρυσό σε Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου. Τα κατάφερε το 2014 στο Σόποτ με άλμα στα 5.80, αν και εφέτος έχει πηδήξει πέντε πόντους παραπάνω.

Ο Κώστας Φιλιππίδης Χρυσός Ολυμπιονίκης  στο επί κοντώ  στο Σόποτ AYTHORMHTOS

Στο επί κοντώ υπάρχει και ο πιτσιρικάς Καραλής με 5.78 και μπορεί να μας επιφυλάσσει κι αυτός κάποια έκπληξη.

Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής: Τον Κώστα Δουβαλίδη (60 μ. εμπόδια), τον Μίλτο Τεντόγλου (μήκος), τη Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.), τη Μαρία Μπελιμπασάκη (400 μ.) και την Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπόδια).

Στους αγώνες δεν συμμετέχει η Ρωσία λόγω του αποκλεισμού της για την υπόθεση ντόπινγκ, αλλά λαμβάνουν μέρος αρκετοί αθλητές της ως ανεξάρτητοι. Μάλιστα, την Πέμπτη, δύο εξ αυτών, οι Ντανίλ Λισένκο και Μαρίγια Λασιτσκένε κατέκτησαν χρυσά μετάλλια στο άλμα εις ύψος ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ