Αθλητισμος

Υφυπουργός Αθλητισμού: Μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα εξαιτίας ενός ηλίθιου

«Ο κανονισμός θα εφαρμοστεί. Το θέμα δεν είναι αν ήταν ελαφρύ ή βαρύ το ρολό χαρτί» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Βασιλειάδης για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vasileiadis23232.jpg
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Βέβαιος ότι το νέο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο θα βοηθήσει στην εξάλειψη των προβληματικών συμπεριφορών στον χώρο του ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, στον απόηχο των όσων εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha το πρωί της Δευτέρας προανήγγειλε την εφαρμογή των ποινών και την τιμωρία του ΠΑΟΚ με βάση τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε επειδή ένας οπαδός του «Δικεφάλου του Βορρά» πέταξε αντικείμενο στο πρόσωπο του Όσκαρ Γκαρσία, με αποτέλεσμα ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «ο κανονισμός είναι σαφής» και το ζητούμενο (όπως και στην περίπτωση με το κουτάκι που χτύπησε πέρυσι τον Ίβιτς) δεν είναι «αν το ρολό χαρτί ήταν βαρύ ή ελαφρύ». Και διευκρίνισε ότι «επειδή υπήρξε ένας ηλίθιος, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα και αυτό είναι άσχημο».

«Δυστυχώς οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλες. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς τα αποτελέσματα αυτά είναι αποτελέσματα πολύ σκληρών κανονισμών που έχουν έρθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω την αίσθηση ότι το νέο κανονιστικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ αυστηρό και οφείλει να εφαρμόζεται και εφαρμόζεται από τακτικούς δικαστές σας θυμίζω πλέον, βοηθάει στην εξάλειψη αυτών των προβληματικών φαινομένων. Είδατε ότι εφέτος είχαμε αρκετά σκληρές τιμωρίες στις περισσότερες ομάδες» τόνισε.

Κομβικό το φύλλο αγώνα

Για την «καμπάνα» που θα πέσει στον ΠΑΟΚ, ο κ. Βασιλειάδης συνέδεσε τις ποινές με αυτά που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα, επισημαίνοντας ότι «εάν αναφέρει τραυματισμό τότε έχει και αφαίρεση βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών».

«Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ καθόλου με αυτό (το τι γράφει). Εγώ έχω την ησυχία ότι υπάρχουν τακτικοί δικαστές στο ποδόσφαιρο οπότε έχει θεωρητικά τουλάχιστον το εχέγγυο της αμεροληψίας και της ευθυκρισίας και από εκεί και μετά έχω ένα κανονιστικό πλαίσιο δεδομένο. Πολλοί θα πουν και θα σκεφτούν ότι είναι και άδικο αυτό που έγινε. Μαζί είχαμε μιλήσει και πέρυσι μετά το κουτάκι στον Ίβιτς έτσι δεν είναι;

» Νομίζω σε σας είχα βγει, που προέκυψε σε εκείνη τη συζήτηση αν το κουτάκι ήταν γεμάτο ή άδειο. Μια τέτοια συζήτηση υπάρχει και τώρα. Αν το ρόλο αυτό είναι βαρύ ή ελαφρύ. Εντάξει, είναι μία κουβέντα και αυτή. Προφανώς αυτό το ρολό ήταν βαρύ αλλά αυτά ρίχνονται στο γήπεδο ξέρετε πως, στο πλαίσιο των πανηγυρισμών. Όποιοι έχουν πάει ενδεχόμενα, το έχουν κάνει κιόλας στα νεανικά τους χρόνια αλλά παρ' όλα αυτά ο κανονισμός όμως είναι σαφής και μιλάει για τραυματισμό αξιωματούχου του αγώνα».

Αναφορικά με τη βέσπα που υπήρχε στο γήπεδο της Τούμπας, ο κ. Βασιλειάδης αστειεύτηκε λέγοντας: «Μπορεί να μπήκε σε καμιά τσάντα και να κρύφτηκε εκεί».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.