Αθλητισμος

Σήμερα είναι του… αγίου ποδοσφαίρου (video)

Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν δίνουν απόψε τον αγώνα της χρονιάς στο «Μπερναμπέου»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του, σήμερα το βράδυ θα γιορτάσει τον έρωτά του με το ποδόσφαιρο, αφού στη Μαδρίτη διεξάγεται ίσως το απόλυτο ματς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν, την πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο, στο πρώτο ματς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τους Γάλλους φαβορί. Όχι μόνο γιατί διαθέτουν μία τρομερή ομάδα με ασυναγώνιστη επίθεση (Νεϊμάρ, Καβάνι, Μπαπέ), αλλά κι επειδή η φετινή Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ κακή.

Στο πρωτάθλημα βρίσκεται πολύ πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, στο Κύπελλο αποκλείστηκε εντός έδρας από τη Λεγανιές του Σιόβα, ενώ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Τότεναμ.

Ουσιαστικά, το σημερινό παιχνίδι είναι «όλη η χρονιά» για τους Ισπανούς, καθώς δεν έχουν φέτος άλλο τρόπαιο να διεκδικήσουν.

Για την Παρί, βέβαια, αυτό το ζευγάρι αναμετρήσεων σημαίνει πολλά παραπάνω. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, πως η γαλλική ομάδα παίζει την… ύπαρξή της.

Από τότε που ανέλαβαν οι μεγιστάνες από το Κατάρ, στο Παρίσι έχει εκπονηθεί ένα projectπου θέλει την ομάδα να φτάνει σε τελικούς και να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πρώτα χρόνια οι αποτυχίες ήρθαν σωρηδόν. Η διοίκηση συνέχισε να ξοδεύει λεφτά, «δικαιολογώντας» την απειρία του συνόλου. Όλα αυτά έπαψαν να μετράνε πέρυσι. Η Παρί είχε συντρίψει την Μπαρτσελόνα με 4-0, όμως στον επαναληπτικό διασύρθηκε με 6-1 (video) και αποκλείστηκε στη φάση των «16».

Αναμφίβολα έβαλε και η διαιτησία το χεράκι της, αλλά δεν παύει ο αποκλεισμός των Γάλλων να θεωρείται ταπεινωτικός. Ούτε τότε πτοήθηκε ο πρόεδρος Κελαϊφί, που φέτος το καλοκαίρι έδωσε πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Νεϊμάρ και τον Μπαπέ.

Και να που η μοίρα τον έφερε πάλι πολύ νωρίς απέναντι σε πολύ ισχυρό αντίπαλο. Αν η Παρί περάσει τη Ρεάλ, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα. Αν δεν τα καταφέρει, θα κάνει πολλά βήματα πίσω και θα αποδείξει περίτρανα πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.

Δείτε πώς η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει την Παρί πέρυσι: