Αθλητισμος

Ο 17χρονος Ρεντ Τζέραρντ δεν είναι ο Ολυμπιονίκης που φαντάζεσαι

Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία του νεαρού που πήρε το χρυσό στο Snowboard και έκανε την Αμερική να μιλάει για αυτόν

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ρεντ Τζέραρντ είναι ένας δεκαεπτάχρονος αθλητής Snowboard, προερχόμενος από το Κολοράντο της Αμερικής και πρόσφατα έγινε ο νεότερος Αμερικάνος αθλητής που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο τα τελευταία 90 χρόνια.

 Ο Τζέραρντ έχει συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα τις τελευταίες μέρες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, καθώς πέρα από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού της Αμερικής για τη χειμερινή Ολυμπιάδα της Νοτίου Κορέας, δεν παύει να είναι ένας δεκαεπτάχρονος με όλα όσα αυτό σημαίνει.


Τη νύχτα πριν από τον τελικό, ο Τζέραρντ δεν έκανε τη ζωή ενός συνηθισμένου πρωταθλητή. Ξενύχτησε, βλέποντας το Brooklyn Nine-Nine στο Netflix και ενώ έπρεπε να ξυπνήσει στις 6 το πρωί, για να ετοιμαστεί για τον τελικό της ζωής του, αγνόησε επιδεικτικά το ξυπνητήρι του και κοιμόταν μέχρι να εισβάλει στο δωμάτιο ο συναθλητής και φίλος του Κάιλ Μακ και να τον τραβήξει από τα παπλώματά του. Στη συνέχεια, ο μετέπειτα χρυσός Ολυμπιονίκης συνειδητοποίησε ότι έχει χάσει το μπουφάν του αγωνίσματος του με αποτέλεσμα να δανειστεί του Μακ για να μπορέσει να αγωνιστεί.

Η συνέχεια είναι πλέον ιστορία. Ο Ρεντ Τζέραρντ συγκέντρωσε 87,16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και έγινε ο νεότερος Αμερικάνος που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο μετά τον Μπίλι Φισκ το μακρινό 1928.


Ωστόσο η ιστορία του περιέχει άλλο ένα ευτράπελο. Στο άκουσμα της είδησης της νίκης του, ο νεαρός πρωταθλητής φώναξε «holy fuck» μπροστά στην κάμερα του NBC που καλύπτει τη διοργάνωση και έγινε αμέσως viral, ενώ σήμερα είναι καλεσμένος στο σόου του Τζίμι Κίμελ.