Αθλητισμος

17χρονος παίκτης πήρε ειδική άδεια για να παίξει βράδυ (video)

Ο Αρπ του Αμβούργου κινδύνευε με... σύλληψη λόγω της γερμανικής νομοθεσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωάννινα:7 Δεκεμβρίου Η Δίκη Των 12 Συλληφθέντων.

Μία πολύ παράξενη ιστορία στέκεται αφορμή για να γνωρίσει όλος ο κόσμος ένα μεγάλο ταλέντο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο 17χρονος Γιαν Φίτε Αρπ έχει κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα του Αμβούργου φέτος και θα ήταν απώλεια αν σε κάποιο ματς δεν θα μπορούσε να παίξει.

Φανταστείτε τι έπαθε ο προπονητής του, Μάρκους Γκίσντολ όταν έμαθε πως δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο ματς της Παρασκευής κόντρα στη Φράιμπουργκ, λόγω… νομοθεσίας.

Στη Γερμανία, απαγορεύεται οι ανήλικοι να εργάζονται μετά τις 8 το βράδυ, ενώ ο συγκεκριμένος αγώνας ξεκινά στις 8.30 και από τη στιγμή που ο Αρπ  έχει υπογράψει συμβόλαιο και πληρώνεται, θεωρείται εργαζόμενος. Τα παιχνίδια του σαββατοκύριακου γίνονται μεσημέρι και απόγευμα, οπότε αυτό το ζήτημα δεν είχε προκύψει μέχρι τώρα.

Οι ιθύνοντες του Αμβούργου δεν θέλησαν να ρισκάρουν έφοδο της επιθεώρησης εργασίας στο γήπεδο την ώρα του ματς και απευθύνθηκαν στις αρχές. Εν τέλει, πήραν μια προσωρινή άδεια που αφορά καλλιτέχνες (μουσικούς, ηθοποιούς κλπ.), αφού σύμφωνα με ένα παραθυράκι του νόμου, το ποδόσφαιρο ανήκει στην κατηγορία του θεάματος.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί αν υπάρξει πάλι βραδινός αγώνας του Αμβούργου, ως τον Γενάρη όταν και ο πιτσιρικάς θα κλείσει τα 18 του χρόνια.
 

Αν και δεν είναι απίθανο ως τότε, ο Αρπ να αγωνίζεται στην Τσέλσι, που θέλει να τον αποκτήσει εδώ και τώρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY