Αθλητισμος

Ελληνικό ποδόσφαιρο, σωτήριο έτος 2013

Η διακοπή του παιχνιδιού ΑΕΚ-Πανθρακικός ήταν πραγματική αυτοχειρία για τους «κιτρινόμαυρους»

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 432
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39188-88155.jpg

Κεφάλαιο Πρώτο: Η διακοπή του παιχνιδιού ΑΕΚ-Πανθρακικός στο ΟΑΚΑ λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωσή του ήταν πραγματική αυτοχειρία για τους «κιτρινόμαυρους». Διότι οι -3 βαθμοί που είναι η τιμωρία της «Ένωσης» σύμφωνα με τον κανονισμό, υποβιβάζουν την ΑΕΚ ό,τι και να κάνει την τελευταία αγωνιστική. Εάν, όμως, οι ανεγκέφαλοι που εισέβαλαν στο γήπεδο δεν το έκαναν και το παιχνίδι συνεχίζονταν κανονικά, ο υποβιβασμός ακόμη και με ήττα από τον Πανθρακικό θα μπορούσε να αποφευχθεί!

Την 30ή αγωνιστική η ΑΕΚ παίζει στο Περιστέρι με τον αδιάφορο Ατρόμητο και σε περίπτωση νίκης της θα εξασφάλιζε κατά 90% τη σωτηρίας της. Αφού μόλις 5 από τα 52 σενάρια ισοβαθμιών (!!!) θα την έριχναν στη Football League: 1. Σε τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Πανθρακικού, ΑΕΚ, ΟΦΗ 2. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Πανθρακικού, ΑΕΚ 3. Στην τριπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Πανθρακικού, ΑΕΚ 4. Στην τριπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, Πανθρακικού 5. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού, ΑΕΚ. Σε 3 από αυτές θα υπήρχε μπαράζ: Στις ισοβαθμίες με Πλατανιάς, Άρη και ΟΦΗ. Και στις υπόλοιπες 44 ισοβαθμίες εξασφάλιζε την παραμονή!

● Ελληνικό ποδόσφαιρο σωτήριο έτος 2013: Κεφάλαιο δεύτερο. Ο κ.Τριτσώνης, διαιτητής του ματς ΑΕΚ-Πανθρακικός, γράφει αναλυτικά στο φύλλο αγώνα: «Στο 88ο λεπτό 100άδες φίλοι της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο με καδρόνια, πέτρες, σίδερα, κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και μας κυνήγησαν. Παίκτες, προπονητές και όσοι άλλοι ήταν στο γήπεδο έτρεξαν προς τη φυσούνα για να γλιτώσουν. Μας πρόλαβαν, μας χτύπησαν, χτύπησαν και τον ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού Λουσέρο, καθώς και τον εκπρόσωπο Χάρη Μαυρομάτη. Εκεί έγινε ποδοπάτημα και πολλοί προσπάθησαν να εισέλθουν στα αποδυτήρια. Έγινε επίσης απόπειρα κάποιοι να εισέλθουν και στα αποδυτήρια των διαιτητών. Μετά από 20 λεπτά παραμονής στα αποδυτήρια έκανα βόλτα στον αγωνιστικό χώρο και διαπίστωσα ότι γινόταν χαμός, έλειπαν σημαιάκια από τα κόρνερ, πάγκοι, μια εικόνα πολέμου. Κι έτσι αποφάσισα να διακόψω το παιχνίδι».

● Ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2013: Κεφάλαιο Τρίτο. Απειλές κατά του ίδιου και της οικογένειάς του παρουσιάζεται να επικαλέστηκε ο Σταύρος Τριτσώνης για την απόφαση να διακόψει οριστικά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της «Ένωσης», ο διαιτητής απαντούσε στα αιτήματά τους να επιστρέψει στο γήπεδο και να ολοκληρωθεί το ματς, λέγοντας πως «κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, εμένα και της οικογένειάς μου» και ότι «με απειλούν ότι θα μου κρεμάσουν τη σφυρίχτρα, αν το συνεχίσω».

● Ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2013: Κεφάλαιο Τέταρτο. Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι «αιωνίων». «…Όσον αφορά στον κ. Αλαφούζο, πρωταγωνίστησε για μία ακόμα φορά σε μια κωμική παράσταση, διαμαρτυρόμενος για ένα διαιτητή που ακύρωσε (καλώς) νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού και χαρίστηκε (κακώς) στους προπηλακισμούς των παικτών του ΠΑΟ στο βοηθό του μετά από ένα κανονικότατο γκολ. Ο κ. Αλαφούζος, με τη συμπεριφορά του από τη στιγμή που έφτασε στο γήπεδο, με τα tweets την ώρα του αγώνα, με τα μυθεύματα των ΜΜΕ ιδιοκτησίας του, είχε σκοπό να δυναμιτίσει το κλίμα. Καλούμε τον κύριο Αλαφούζο να συμμορφωθεί και να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο θέλει επενδύσεις και σοβαρότητα και όχι εκστρατείες λάσπης. Όσο δεν το καταλαβαίνει, θα πανηγυρίζει βράδια που η ομάδα του μένει εκτός Ευρώπης, σπάζοντας όλα τα αρνητικά ρεκόρ, 37 βαθμούς κάτω από την κορυφή».

● Ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2013: Κεφάλαιο Πέμπτο. Η απάντηση της Πράσινης ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία απάντησης στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αφενός επειδή δεν έχει νόημα να απαντήσεις σε ένα παραλήρημα και αφετέρου επειδή είναι προφανές ότι η ανακοίνωση εξυπηρετεί έναν και μόνο στόχο: να αποπροσανατολίσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη από το να εστιάσει στο πραγματικό γεγονός της βραδιάς, που δεν είναι άλλο από το ότι ένα κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης” διέσυρε εν χορώ τον ιδιοκτήτη του ίδιου του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”»!

● Ελληνικό ποδόσφαιρο 2013: Κεφάλαιο έκτο Το πιο ελπιδοφόρο. Εμπεριέχει την τοποθέτηση του Τραϊανού Δέλλα μετά την τραυματική εμπειρία που έζησε στο ΟΑΚΑ! «Ζούμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, όσα βιώσαμε σήμερα, εγώ, οι συνεργάτες μου, οι παίκτες, δεν θα τα ξαναζήσουμε πουθενά. Θα ήθελα να πω πάρα πολλά, όμως δεν το κάνω, για να μη φορτίσω περισσότερο το κλίμα. Ξέρω πώς αισθάνεται ο αγνός κόσμος της ΑΕΚ. Αν μου επιτρεπόταν, θα ήθελα να ζητήσω από αυτους ένα συγνώμη. Δεν μας άφησαν να προσπαθήσουμε –έστω και την τελευταία αγωνιστική– να σώσουμε την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω εν θερμώ, δεν είμαι καθόλου ήρεμος. Το μόνο που έχω να πω στον κόσμο είναι να μείνει ψύχραιμος. Να κρατήσει την περηφάνια του για την ομάδα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτή η ομάδα θα ανέβει ξανά ψηλά».

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ