Αθλητισμος

Μια συνηθισμένη βραδιά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (video)

Με 33 πόντους και εύκολη νίκη των Μπακς μέσα στην Ατλάντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378853-781779.jpg
EPA/ERIK S. LESSER

Μια συγκομιδή 33 πόντων, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, μοιάζει ονειρική για κάθε παίκτη, ακόμη και για τους μεγαλύτερους του ΝΒΑ. Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως, είναι η φετινή του ρουτίνα. Ο Έλληνας άσος μοιάζει ασταμάτητος και αυτό συνέβη και την Κυριακή το βράδυ στην Ατλάντα, όπου οι Μπακς νίκησαν τους Χοκς με 117-106.

Η κουβέντα για το αν ο 24χρονος θα ανακηρυχθεί φέτος MVP του πρωταθλήματος έχει φουντώσει, αν και είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Αντίθετα, υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το παιχνίδι του Γιάννη και παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμη και από τους (συνταρακτικούς) αριθμούς του.

Είναι ξεκάθαρο από τα πρώτα έξι ματς της σεζόν, ότι ο Αντετοκούνμπο είναι σαφώς πιο ώριμος στο παιχνίδι του. Δεν κυνηγά το θέαμα και το κάρφωμα σώνει και καλά, αλλά πρωτίστως το πώς θα βάλει την μπάλα στο καλάθι. Έχει δυναμώσει σε τρομακτικό βαθμό, είναι πιο έξυπνος στη δημιουργία του παιχνιδιού και –επιτέλους- δείχνει πως δουλεύει πολύ το μακρινό του σουτ, το μοναδικό ελάττωμά του δηλαδή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ