Αθλητισμος

Η εθνική γιορτή του Παναμά ίσως... αναβληθεί για πάντα (video)

Ενώ όλη η χώρα πανηγυρίζει την πρόκριση στο Μουντιάλ, δύο ομάδες κάνουν ένσταση για αντικανονικό γκολ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Panama Ghost Goal vs Costa Rica

Ο Παναμάς πέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά σε τελική φάση Μουντιάλ και τα όσα επακολούθησαν στη μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν έχουν προηγούμενο. Ενδεχομένως, όμως, να μην έχουν και αντίκρισμα.

Η ομάδα του Παναμά νίκησε με 2-1 την Κόστα Ρίκα, με ένα γκολ στο 87ο λεπτό, κατακτώντας τη μεγάλη πρόκριση. Όμως, το γκολ της ισοφάρισης -όπως θα δούμε ξεκάθαρα στο βίντεο- δεν μπήκε ποτέ! Για την ακρίβεια, η μπάλα δεν ακούμπησε καν τη γραμμή του τέρματος, όμως διαιτητής και βοηθός το κατακύρωσαν. Τόσο η Ονδούρα όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ετοιμάζονται να καταθέσουν ένσταση, ζητώντας επανάληψη του ματς. Και έχουν άμεσο συμφέρον, αφού αν ο Παναμάς δεν νικήσει την Κόστα Ρίκα, θα μείνει εκτός Μουντιάλ. Θα πάρει η Ονδούρα την απευθείας πρόκριση και στο μπαράζ θα πάνε οι ΗΠΑ.

Τις επόμενες ώρες μετά τον αγώνα επικράτησε, πάντως, χαμός. Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος, που στις 2 τα ξημερώματα, ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Κάρλος Βαρέλα υπέγραψε διάταγμα, όπου ανακηρύσσει την 11η Οκτωβρίου ως εθνική γιορτή, άρα και αργία! Ο πρόεδρος Βαρέλα εμφανίστηκε με φόρμα της εθνικής Παναμά, αλλά μένει να δούμε αν η ομάδα του θα δικαιωθεί ή θ' αναγκαστεί να ξαναδώσει το παιχνίδι με τους Κοσταρικανούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ