Αθλητισμος

Εθνική Βλαμμένων... γεια σου

Παντού και πάντα οι ηλίθιοι οργανωμένοι οπαδοί ξέρουν μόνο να βρίζουν και να δέρνουν  

Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ηλίθια που πηγαίνουν στα γήπεδα παριστάνοντας τους φανατικούς οπαδούς, κατάφεραν να πλακωθούν μεταξύ τους ακόμη και σ’ ένα σχεδόν φιλικό ματς όπου η Εθνική νίκησε το Γιβραλτάρ με 4-0.

Από την ώρα που κανένας δεν φρόντισε να τους βάλει σε... ξεχωριστά κλουβιά και με... νεκρές ζώνες ανάμεσά τους όπως στα διάφορα «ντέρμπι του μίσους», ήταν λογικό να βρεθεί κάποιος πανίβλακας με πράσινη φανέλα ανάμεσα στους αληταράδες Ολυμπιακούς και να γίνει το... έλα να δεις! Μάλιστα στην θύρα 7 είχαν ανεβάσει στα κάγκελα μια ελληνική σημαία όπου στη μέση του σταυρού... καμάρωνε το σήμα του Ολυμπιακού! Και φυσικά, το... «πόσο μαλάκες είσαστε» είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να τούς φωνάξει ο υπόλοιπος κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο...

Συμπτωματικά, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα, μεσημέρι Τρίτης, κυκλοφόρησε η φήμη, σύμφωνα με την οποία υπάρχει μία σκέψη να φύγει η Εθνική από το Καραϊσκάκη και να πάει στο Καυτανζόγλειο. Η ΕΠΟ το διέψευσε, αλλά είναι φανερό ότι το πασάρουν και το προωθούν ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη τώρα που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι «δική τους» και θέλουν να την καθοδηγούν κατά τα γούστα τους.

Βέβαια, στην έδρα του Ολυμπιακού όπου παίζει τα τελευταία χρόνια η ομάδα, έχουν γίνει κατά καιρούς κι άλλα «πεσίματα». Θα μπορούσαν δηλαδή να είναι καλύτερα τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη. Όμως ελάχιστοι αμφιβάλλουν ότι τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν κι εκεί, έτσι και προωθηθεί η... φαεινή ιδέα. Έχουν συμβεί παλιότερα και ξέρουμε. Ποιος λέει δηλαδή πως δεν θα πλακωθούν οι ΠΑΟΚτζήδες με τους Αρειανούς, ειδικά τώρα που δεν γίνονται τα μεταξύ τους ντέρμπι και «τα παιδιά» έχουν κάτι σαν σύνδρομο στέρησης...

Υπάρχει όμως και μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια: η Εθνική ομάδα γι’ αυτούς είναι «της Αθήνας». Έτσι την αντιμετωπίζουν κι έτσι την υποδέχθηκαν κατά καιρούς: με κραξίματα, επεισόδια, πολιορκίες ξενοδοχείων και πανηγυρισμούς στα γκολ της αντίπαλης ομάδας! Δεν άλλαξε κάτι για να την αντιμετωπίσουν διαφορετικά. Βάζουμε και στοίχημα, αν θέλετε.