Αθλητισμος

Με Ολυμπιακό το πρώτο εντός έδρας της Μπαρτσελόνα

Διεθνές το ενδιαφέρον αφού ο κόσμος της ομάδας θα διαδηλώσει μετά το δημοψήφισμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακού ανοίγει για πρώτη φορά το Κάμπ Νόου μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Το παιχνίδι γίνεται για το Champions League, είναι προγραμματισμένο για τις 18 Οκτωβρίου και μέχρι τότε δεν θα έχει γίνει άλλη ποδοσφαιρική συνάντηση στο εμβληματικό γήπεδο, αφού η τελευταία με αντίπαλο τη Λας Πάλμας (3-0) έγινε την περασμένη Κυριακή κεκλεισμένων των θυρών.

Εξυπακούεται ότι η συμπεριφορά και οι εκδηλώσεις του κόσμου θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο των απλών ποδοσφαιρόφιλων αλλά και πολιτικών παρατηρητών. Tο πρώτο ματς πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων για τα  προκριματικά του Μουντιάλ, θα γίνει το επόμενο Σάββατο, 14 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη εναντίον της Ατλέτικο Μ. και τέσσερις ημέρες μετά είναι προγραμματισμένο το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ηδη, η UEFA έχει απαγορεύσει τα πανό με πολιτικά ή αυτονομιστικά συνθήματα καθώς και τις σημαίες της Καταλονίας στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής της να αφήνει έξω από τα γήπεδα τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις, και απειλεί με πρόστιμα. Θεωρείται, όμως, βέβαιο πως οι οπαδοί δεν θα υπακούσουν σε μια τέτοια ντιρεκτίβα, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι κατά το οποίο ο λαός της ομάδας έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί για πρώτη φορά μαζικά.