Αθλητισμος

Το All Star Game του ΝΒΑ αλλάζει

Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα γίνει αγώνας ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374994-774075.jpg
EPA/ RONALD MARTINEZ

Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα αρχίσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να στέλνουμε το Giannis Antetokounmpo #NBAVote, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να δούμε τον Greek Freak βασικό και πάλι στο All Star Game του ΝΒΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, από φέτος η διαδικασία επιλογής των παικτών αλλάζει και δεν θα υπάρξει ματς ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Πάντοτε τον βασικό λόγο θα τον έχουν οι φίλαθλοι, οπότε επικεφαλής της μίας ομάδας θα είναι ο πρώτος σε ψήφους από την Ανατολή και της άλλης ο πρώτος σε ψήφους από τη Δύση. Αυτοί οι δύο παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν τη βασική πεντάδα της ομάδας τους, διαλέγοντας όποιον μπασκετμπολίστα θέλουν ανεξάρτητα με το αν παίζει στην Ανατολή ή τη Δύση. Δηλαδή, ο Λεμπρόν Τζέιμς θα μπορούσε να διαλέξει τον Ντουράντ ή τον Κάρι για συμπαίκτη και το αντίθετο!

Πέρα από τον αρχηγό της κάθε ομάδας, οι υπόλοιποι τέσσερις θα επιλέγονται βάσει της ψηφοφορίας του κόσμου (50%), της προτίμησης του εκάστοτε captain (25%) και των media που έχουν επιλεγεί από το ΝΒΑ ως τα πιο αντιπροσωπευτικά.

Οι αναπληρωματικοί θα επιλέγονται από τους προπονητές, οι οποίοι κι αυτοί με τη σειρά τους δεν έχουν περιορισμό στην περιφέρεια. Απλά στο τέλος της διαδικασίας, πρέπει να έχουν επιλεγεί 12 παίκτες από την Ανατολή και 12 από τη Δύση, δίχως να έχει σημασία σε ποια ομάδα παίζουν.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως θα λέγονται οι δύο ομάδες. Ίσως αποκτήσουν κάποια «φανταχτερά» ονόματα, ίσως απλά διαλέξουν από ένα χρώμα για να το αντιπροσωπεύουν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο αρχηγός θα αναλάβει να βρει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για να το εκπροσωπήσει –και φυσικά χρηματοδοτήσει- με την ομάδα του.

Τέλος, έγινε και μια συμφωνία με τον σύλλογο των παικτών, ώστε το All Star Game να αντιμετωπίζεται λίγο πιο ανταγωνιστικά από τους συμμετέχοντες, ώστε να μην υπάρχει το φαινόμενο να σημειώνει κάθε ομάδα σχεδόν 200 πόντους στο ματς.

Το φετινό παιχνίδι θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου 2018 στο Λος Άντζελες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ