Αθλητισμος

Στη σκιά του δημοψηφίσματος (video)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Λας Πάλμας στο άδειο «Καμπ Νόου» και με παρασκήνιο που θύμιζε… εμφύλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρόπος δράσης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και επιχείρησεις

Είναι περίεργες οι μέρες στη Βαρκελώνη και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό του δημοψηφίσματος και των παρεπομένων του.

Η απόφαση να γίνει το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας δίχασε τους πάντες. Οι μπόλικοι… αντιπολιτευτικοί τα έβαλαν με τον πρόεδρο Μπαρτομέου, ο οποίος όμως υπενθύμισε στους πάντες πως «αν δεν αγωνιζόμασταν, θα χάναμε έξι βαθμούς. Τρεις της νίκης που πήραμε, ενώ θα είχαμε αφαίρεση άλλων τριών αν δεν κατεβαίναμε».

Επίσης, δική του ήταν η απόφαση το ματς να γίνει σε άδειες εξέδρες. Διότι και πάλι υπήρχε ο κίνδυνος τιμωρίας. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπάρτσα είχαν αποφασίσει να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ματς, ώστε να προβάλλουν την προτίμησή τους προς την ανεξαρτησία της Καταλονίας και κυρίως την αντίθεσή τους στην ισπανική κυβέρνηση. Άλλος ένας λόγος για να διακοπεί το ματς και να τιμωρηθεί η Μπαρτσελόνα. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και σε κεκλεισμένων θυρών ματς, υπήρξε ένας τύπος που βρήκε τρόπο να τρυπώσει στο γήπεδο, αλλά και να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο με φανέλα υπέρ της ανεξαρτησίας.

Οι πιο φανατικοί υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας, που βρίσκονται στη διοίκηση του συλλόγου, παραιτήθηκαν. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο Κάρλες Βιγιαρούμπι και το μέλος του ΔΣ, Τζορντί Μονές, οι οποίοι αμφότεροι δεν ήθελαν να γίνει το ματς.

Ένας από τους λίγους παίκτες της Μπαρτσελόνα που είχε την ίδια άποψη ήταν ο Ζεράρ Πικέ. Ο αγαπημένος του κόσμου και κύριος εκφραστής των Καταλανικών απόψεων. Ο στόπερ της ομάδας δεν ήθελε να αγωνιστεί και μετά το τέλος του ματς δήλωσε με δάκρυα στα μάτια πως «ήταν η χειρότερη στιγμή μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εμείς παίζαμε μπάλα τη στιγμή που η αστυνομία χτυπούσε αθώους πολίτες. Ακόμη και ηλικιωμένους. Ξέρω πολύ κόσμο σε όλη την Ισπανία που αποδοκιμάζει όσα έγιναν, καθώς πιστεύει στη δημοκρατία. Αν, όμως, εγώ είμαι πρόβλημα στην εθνική ομάδα της χώρας, τότε να μου το πείτε να φύγω». Λίγο μετά, σαφώς πιο ήρεμος, μα δηκτικός, ο Πικέ τόνισε: «Για τον πρωθυπουργό τι με ρωτάτε; Το επίπεδο του Ραχόι είναι γνωστό. Ο άνθρωπος γυρίζει όλο τον κόσμο εκπροσωπώντας την Ισπανία, δίχως να γνωρίζει αγγλικά».

Στα αγωνιστικά, η Μπάρτσα νίκησε με 3-0 και παραμένει πρώτη και με διαφορά στη βαθμολογία, έχοντας το απόλυτο νικών και 21 βαθμούς σε επτά παιχνίδια. Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ επικράτησε με 2-0 της Εσπανιόλ και βρίσκεται στο -7.

Τεράστια εντύπωση έκανε η ανάρτηση χιλιάδων σημαιών της Ισπανίας από φίλους της Ρεάλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY