Αθλητισμος

Έτσι την πάτησε ο Χάσι

Και μαζί του ο Ολυμπιακός...

Νίκος Ασημακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τους προπονητές του Ολυμπιακού η κατάσταση είναι γενικά περίεργη τα τελευταία χρόνια. Τον πρώτο ρόλο τον παίζουν πλέον οι μάνατζερ πάνω στους οποίους στηρίζεται η ΠΑΕ, επειδή της επιτρέπουν με τις κινήσεις τους να αγοράζει φτηνά και να πουλάει ακριβά.

Μέσα σ αυτή την λογική ο Χάσι, όπως και οι προηγούμενοι, έγινε γρήγορα εύκολος στόχος. Με τις πρώτες στραβές άρχισε να στοχοποιείται με εντελώς ομοιόμορφο και κατευθυνόμενο τρόπο. Ειδικά μετά το 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης ολόκληρο το «κόκκινο» μιντιακό σύστημα έριξε τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές προετοιμάζοντας το έδαφος για την απομάκρυνσή του.

Ενώ δηλαδή, μέχρι να περάσει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League ήταν «γίγαντας» και διαχειριζόταν «άψογα» το υλικό, αμέσως μετά άρχισε να «κάνει λάθη» σε σημείο που... να μην ξέρει τι του γίνεται!

Παλιά, δοκιμασμένη συνταγή που ξεκινάει από μια μεγάλη μερίδα άμπαλων οπαδών, οι οποίοι αποθεώνουν ή ξεφτιλίζουν ανάλογα με το αποτέλεσμα της στιγμής και παρασύρουν τους προέδρους οι οποίοι θέλουν να δείξουν ότι... ποτέ δεν κάνουν λάθος αλλά απλά... διορθώνουν την κατάσταση.

Ειδικότερα  Ολυμπιακός μετά την εποχή Βαλβέρδε φρόντιζε να αντιμετωπίζει τους προπονητές του σαν προσωρινούς και αναλώσιμους, όπως ακριβώς την εποχή του Κόκκαλη. Μόνο ο Μάρκο Σίλβα είχε τα κότσια να διαφωνήσει και να φύγει βλέποντας την κακή χρονιά που ερχόταν και για την οποία θα του χρέωναν ολόκληρη την ευθύνη αν έμενε. Οι υπόλοιποι μπήκαν και έφυγαν με σκυφτό το κεφάλι.

Το ίδιο έγινε και με τον Χάσι. Πέρα από την αμφισβήτηση που υπήρχε αρχικά επειδή «ήταν Αλβανός», φρόντισε κι ο ίδιος να πριονίσει το κλαδί πάνω στο οποίο τον έβαλαν να καθίσει. Λίγο μετά τον ερχομό του βγήκε και δήλωσε εντελώς ανόητα πως... «δεν άξιζα να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού»! Σα να υπέγραφε την θανατική του καταδίκη...

Σήμερα υπάρχει και το απαραίτητο πάτημα. Με ένα ακριβό ρόστερ της απόλυτης έγκρισής του, δεν κατάφερε να παρουσιάσει καλή εικόνα και νίκες σε μια κρίσιμη στιγμή. Αποκορύφωμα το 3-2 από την  ΑΕΚ. 

Φαίνεται και στο χορτάρι αυτό. Η ανάπτυξη παρουσιάζει χίλια κουσούρια που αν καθίσουμε να τα αναλύσουμε, θα χρειαστούμε πάνω από χίλιες λέξεις. Ναι μεν η ομάδα είναι ντεφορμέ επειδή δουλεύτηκε στην λογική «να παίξουμε οπωσδήποτε Ευρώπη στους ομίλους και βλέπουμε» οπότε λογικό να κάνει τόσο νωρίς κοιλιά, μα από την άλλη κάτι τέτοιες λεπτομέρειες δεν τις υπολογίζουν στον Ολυμπιακό ειδικά όταν βλέπουν το -5 από την ΑΕΚ στην σημερινή βαθμολογία του πρωταθλήματος και... τρελαίνονται.

Ειδικότερα στο ντέρμπι, η γενικότερη συμπεριφορά των πάγκων έπαιξε τον ρόλο της. Πέρα από τις επιμέρους αναλύσεις για το κοουτσάρισμα της μιας ή της άλλης πλευράς, μια πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με την εικόνα που έβγαζαν οι δύο προπονητές.

Ο Χιμένεθ βρισκόταν από την πρώτη ως την τελευταία  στιγμή στην τσίτα προσπαθώντας να γυρίσει το ματς μόλις το είδε να στραβώνει.

Κι ο Χάσι έψαχνε συνεχώς τον... διαιτητή, αντί να έχει το νου του στην ομάδα, επηρεασμένος προφανώς από την όλη ατμόσφαιρα που υπάρχει τον τελευταίο καιρό μέσα στο κλαμπ. Τελικά αποβλήθηκε εντελώς δικαιολογημένα αφού τέτοια «γυαλάκια» προσπαθούν να φορέσουν στον ρέφερι μόνο οι προπονητές στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Πέρα από το αν είναι καλός ή κακός προπονητής έπεσε θύμα της νοοτροπίας που κυριαρχεί στον σύλλογο. Δεν μας βγαίνουν κάποια αποτελέσματα, διογκώνουμε τα λάθη σου και σε σχολάμε! Τα ίδια θα γίνουν με τον επόμενο, τον μεθεπόμενο και όλους...