Αθλητισμος

Αναβάλλεται ο «Sailing Marathon» εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας

«Γνώμονας της απόφασης αποτελεί ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η διασφάλιση της υγείας των αθλητών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372779-769904.jpg

Αναφορικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα που προέκυψε στον Σαρωνικό και παρά τις προσπάθειες απορρύπανσης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, οι διοργανωτές του «Sailing Marathon» βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την αναβολή του 2ου Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών Γεράσιμου Ωρολογά, Κωνσταντίνου Τσιγκαρά και Νίκου Αλευρομύτη, «σύμφωνα και με τις προτροπές των αρμόδιων Αρχών, γνώμονας της απόφασης αυτής αποτελεί ο σεβασμός προς το περιβάλλον και διασφάλιση η της υγείας  και της περιουσίας των αθλητών και των ομίλων τους.

»Ο 2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος επρόκειτο να λάβει χώρα  στις 30 Σεπτεμβρίου 2017,  στην ευρύτερη περιοχή του Μικρολίμανου, με διοργανωτή Όμιλο τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, πλαισιωμένος από προπονητικά camps κατά την παραμονή και την επόμενη μέρα της κοινής εκκίνησης.

»Λόγω της φύσεως της διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει 22 Ολυμπιακές και μη κατηγορίες, καθώς και λόγω του τεράστιου όγκου συμμετοχών, οι διοργανωτές θα λάβουν υπ’ όψιν τους, τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών όλων των κατηγοριών και θα ανακοινώσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 2ου Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου.

»Ευχαριστούμε θερμά τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, τους Xορηγούς και Yποστηρικτές του αγώνα καθώς και όλους τους αθλητές για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στην κορυφαία γιορτή της Ιστιοπλοΐας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ