Αθλητισμος

Μόνο έτσι θα μπει ο Γιαννακόπουλος

Η ΠΑΕ δεν είναι μπάσκετ 

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371307-766969.jpg

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Γιαννακόπουλου δημιουργεί ελπίδες στους φίλους της ομάδας λέγοντας ότι... κάτι μπορεί να κάνει και για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στο παραπάνω αποφασιστικό βήμα. Ούτε την εποχή που ο κόσμος τρεφόταν με το «Παύλο θεέ, πάρε την ΠΑΕ», ούτε στις μέρες της πολυμετοχικότητας, ούτε πριν λίγα χρόνια όταν ο Δημήτρης είχε προαναγγείλει μια σημαντική πρωτοβουλία που τελικά έμεινε στα χαρτιά.

Όσο κι αν το θέλουν οι ίδιοι μαζί με την συντριπτική πλειονότητα των οπαδών, η ΠΑΕ δεν είναι μπάσκετ. Για να μπορέσει κάποιος να μπει και να χτυπήσει πρώτα οικονομικά και μετά αγωνιστικά τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και (ακόμα ακόμα) την ΑΕΚ χρειάζεται να ρίχνει τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όταν το ανάλογο κόστος της ομάδας μπάσκετ δεν ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα πρέπει να φτιάξει υποδομές που θα έχουν ως βάση ένα μεγάλο, σύγχρονο, λειτουργικό και εμπορικά εκμεταλλεύσιμο γήπεδο αντί για το σημερινό μουσειακής αξίας «κοτέτσι» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να υπάρξει διάρκεια και προοπτική.

Για όσους ξέρουν, ο Γιαννακόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να μπλεχτεί στην κατασκευή ενός κοστοβόρου και χρονοβόρου νέου γηπέδου οπουδήποτε στην Αθήνα, όταν μπορεί με ελάχιστο συγκριτικά κόστος να «κάνει δικό του» για όσα χρόνια θέλει ολόκληρο το συγκρότημα του ΟΑΚΑ και να το μετατρέψει όχι μόνο σε μοντέρνο - πανέμορφο ποδοσφαιρικό γήπεδο αλλά και σε μια «Παναθηναϊκή Πολιτεία» με εμπορικές δραστηριότητες που θα φέρουν οικονομικά κέρδη.

Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως δεν έχει καμία διάθεση να μπει μόνος του σε μια τέτοια ιστορία. Ξέρει πως δεν θα το σηκώσει και θα φθαρεί. Ψάχνει λοιπόν εδώ και αρκετά χρόνια για συμπαίκτη Έλληνα αλλά κυρίως ξένο. Μόνο αν τον βρει θα προχωρήσει. Διαφορετικά θα εξακολουθήσει να στηρίζει με βαριά καρδιά τον Αλαφούζο επειδή δεν θέλει και καμιά άλλη λύση που να μην τον περιλαμβάνει. Είναι και τα χρέη πολλά, οπότε κάποιος πρέπει να τα εξοφλήσει. Σε αυτή την λογική και η νέα ελπίδα που δημιούργησε λέγοντας όμως πάρα πολύ προσεκτικά ότι θα κάνει μία «προσπάθεια». Χρειάζεται υπομονή μέχρι να τοποθετηθεί και να γίνει σαφέστερος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ