Αθλητισμος

Μήπως ο Ζιντάν υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του; (video)

Δεύτερη σερί εντός έδρας «γκέλα» για τη Ρεάλ Μαδρίτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Beck - Up All Night (Official Music Video)

Κανείς δεν πρέπει να περίμενε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα νικούσε στα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Ισοπαλία 2-2 με τη Βαλένθια πριν από τη διακοπή και 1-1 προ ολίγου με τη Λεβάντε. Τι συμβαίνει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας ξεκίνησε τόσο άσχημα τη χρονιά;

Καταρχάς είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Η «Βασίλισσα» εξακολουθεί να έχει ένα εντυπωσιακό ρόστερ, να παίζει φοβερό ποδόσφαιρο και φυσικά τίποτα δεν κρίθηκε στο ποδόσφαιρο από Σεπτέμβριο μήνα. Παρ’ όλα αυτά, είναι εμφανές πως συμβαίνει αυτό που ψιθύριζαν αρκετοί στη Μαδρίτη και όχι μόνο: Ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν έκανε λάθος που δεν ενίσχυσε το ρόστερ της ομάδας του, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Έφυγαν οι Μοράτα και Χάμες Ροντρίγκες και δεν αντικαταστάθηκαν, ώστε να μην υπάρχει παίκτης παραπονεμένος και χαλάσουν τ’ αποδυτήρια.

Μόνο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο τιμωρημένο (και 32 ετών πια), τον Μπενζεμά ντεφορμέ γενικά και τραυματία σήμερα, η Ρεάλ απέτυχε να νικήσει μια ομάδα σαφώς κατώτερή της. Ο Ζιντάν έχει ξεμείνει με σέντερ φορ τον Μπέιλ, του οποίου η θέση δεν είναι αυτή, ενώ ούτε η εικόνα συνάδει με την αγοραστική του αξία. Ένα ακόμη λάθος του προπονητής των «μερένγκες» είναι ότι δεν πούλησε τον Ουαλό.

Αναμφίβολα, ο Ζιντάν κατάφερε μέσα σε 1,5 χρόνο να ανεβάσει την ομάδα του επίπεδο και να αυξήσει τρελά τις μετοχές του. Μόνο που μοιάζει να έπεσε στην παγίδα της αλαζονείας που πάντοτε προκαλεί η κορυφή. Μένει να δούμε αν θα το πληρώσει μέσα στη σεζόν ή αν θα μπορέσει να διατηρήσει τη Ρεάλ στην πρώτη θέση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ