Αθλητισμος

Ξύπνησε αργά η Εθνική κι έχασε από τους Γάλλους

Κορυφαίος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, υπόδειγμα πάθους και συνέπειας σε όλο το ματς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ήττα από τη Γαλλία (95-87) ίσως και να ήταν μέσα στο πρόγραμμα, αλλά αυτό που πείραξε περισσότερο στη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ ήταν η απόδοση της Εθνικής Ελλάδος.

Επί τρία δεκάλεπτα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν χαμένο μέσα στο παρκέ, παίζοντας κάκιστη άμυνα, έχοντας έλλειψη πάθους και καθαρού μυαλού.  Ήταν… άπειρες οι φορές που δεχτήκαμε «καλάθι και φάουλ» από τους Γάλλους, ήταν οι 3-4 τεχνικές ποινές που έδιναν εύκολους πόντους στους αντιπάλους μας και αποδείκνυαν τη νευρικότητα των παικτών, αλλά και την αδυναμία του προπονητικού τιμ να… στρώσει την ομάδα.

Κάτι πήγε να αλλάξει στην τελευταία περίοδο, όταν το -20 έγινε -7, με την Εθνική να ευστοχεί σε απανωτά τρίποντα και να παίζει άμυνα επιτέλους. Όμως, εκεί φάνηκε ότι φτάσαμε στο peak μας και μοιραία χάσαμε με οκτώ πόντους διαφορά, δίχως να απειλήσουμε ουσιαστικά.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 22 πόντους, ενώ ακολούθησαν Καλάθης, Σλούκας με 15 ο καθένας. Απλά οι δυο τους είχαν πολλά «κενά» διαστήματα στο παιχνίδι τους και δεν μπορούν να μπουν στους διακριθέντες. Αντίθετα, εντυπωσιακός και συνάμα ουσιαστικός ήταν σε όλο το παιχνίδι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και ένα σωρό εξαιρετικές άμυνες, ήταν ο καλύτερος της Ελλάδας, δείχνοντας τον δρόμο και στους συμπαίκτες του για το πώς πρέπει να παίζουν από δω και πέρα.

Απογοητευτικός ήταν ο άποντος Παπανικολάου, κάκιστος ο αργός στην άμυνα Μπουρούσης, μακριά από τον καλό του εαυτό ο Μάντζαρης, ενώ ο Παπαγιάννης έπαιξε ελάχιστα, αφού ο Κώστας Μίσσας προτίμησε για αρκετή ώρα ένα σχήμα με τον Πρίντεζη στο «5».