Αθλητισμος

Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται…

Το brand name της δεν είναι από τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366230-757473.jpg
EPA/JUANJO MARTIN

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια από την εποχή που κάθε ποδοσφαιριστής είχε όνειρο να παίξει στην Μπαρτσελόνα. Είχε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο και όλοι θα έλεγαν αμέσως «ναι» αν είχαν πρόταση από τους Καταλανούς.

Σήμερα, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει τα σκήπτρα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε τοπικό επίπεδο και στον πάγκο της υπάρχει ο Ζινεντίν Ζιντάν. Μια σπουδαία προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που έχει αποδείξει περίτρανα πως δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του.

Απόρροια όλων των παραπάνω, είναι να υπάρχει… συνωστισμός από τους παίκτες που θέλουν να φορέσουν τη λευκή φανέλα της «Βασίλισσας» και παράλληλα να μην ενθουσιάζονται στην προοπτική των «μπλαουγκράνα».

Τρανό παράδειγμα ο Θεμπάγιος, που έπαιζε στην Μπέτις και κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Βλέποντας πως αρκετοί συνομήλικοί του (Ασένσιο, Βάθκεθ, Ίσκο κλπ.) έχουν χρόνο και ρόλο στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αποφάσισε να πάει κι αυτός εκεί.

Ο λόγος είναι πως αρκετοί-φτασμένοι-ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν να φανούν στη Βαρκελώνη. Από τον ντόπιο Φάμπρεγας ως και τον Ράκιτιτς, ο οποίος ξεκίνησε σαν σούπερ μεταγραφή και πέρυσι χάθηκε μυστηριωδώς από την ενδεκάδα για χάρη του Αντρέ Γκόμες, ενός Πορτογάλου που κόστισε ακριβά, μα δεν δικαίωσε τα χρήματα της μεταγραφής του.

Ταυτόχρονα κανείς επιθετικός δεν θέλει να πάει στο «Καμπ Νόου», γιατί ξέρει ότι δεν θα βρει χρόνο συμμετοχής ανάμεσα σε Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ. Ακόμη και τώρα που ο Βραζιλιάνος ετοιμάζεται να φύγει για την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι δύσκολο να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Βασικός στόχος είναι ο Κουτίνιο, μόνο που η Λίβερπουλ δεν θέλει να τον δώσει, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δεν… καίγεται να κάνει αυτό το βήμα στην καριέρα του. Ήδη εξετάζεται η εναλλακτική του Μεσούτ Οζίλ, που δεν πολυσυμπαθεί τον Βενγκέρ στην Άρσεναλ, αλλά κι αυτή η μετακίνηση δεν θεωρείται σίγουρη.

Γενικά, η Μπαρτσελόνα αδυνατεί να αποκτήσει τους πρωταρχικούς της στόχους. Όπως έγινε στην περίπτωση του δεξιού μπακ. Ουσιαστικά η θέση είναι κενή από πέρυσι, αλλά φέτος θεωρήθηκε επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός παίκτη. Ο Μπεγερίν της Άρσεναλ ήταν ένας απ’ αυτούς που έριξαν «χυλόπιτα» και αναγκαστικά οι Καταλανοί πήγαν στον Σεμέδο της Μπενφίκα.

Ένας ακόμη λόγος που η Μπαρτσελόνα χάνει πόντους στο status της, είναι η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο. Στην Ελλάδα μπορεί να τον έχουμε-δικαίως-σε εκτίμηση, αλλά επειδή κατέκτησε κάποια πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί σημαντικό αυτό το κατόρθωμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ