Αθλητισμος

Η μεγάλη βραδιά του Γιουρόπα Λιγκ

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος ψάχνουν αποτελέσματα που θα φέρουν πρόκριση και βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
365554-755784.jpg

Δυστυχώς, εδώ που έχει φθάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκαλείται «μεγάλη βραδιά» για τη χώρα μας, η 27η Ιουλίου…

Τρεις ομάδες μας παίζουν το πρώτο μέρος της ευρωπαϊκής τους επιβίωσης πριν καλά-καλά αρχίσουν οι διακοπές του κόσμου. Γι’ αυτό, πέρα από το συμφέρον τους, οι εκπρόσωποί μας αναζητούν βαθμούς και για την Ελλάδα, που βρίσκεται ακόμη στη 15η θέση της ειδικής κατάταξης της ΟΥΕΦΑ.

Θεωρητικά, το πιο εύκολο έργο το έχει ο ΠΑΟΚ. Μόνο με… αυτοκτονία θα αποκλειστεί από την Ολίμπικ Ντόνετσκ, που αγωνίζεται μακριά από την έδρα της, στο Κίεβο. Όσο ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει εντολή να κλειστούν δύο μεταγραφές (στόπερ και κεντρικού χαφ) άμεσα, η ομάδα ταξίδεψε στην Ουκρανία δίχως αγωνιστικά προβλήματα και στις 19.30 θα ψάξει θετικό αποτέλεσμα.

Υπό κανονικές συνθήκες, ούτε ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να δυσκολευτεί κόντρα στην Γκαμπάλα (21.30), αλλά τίποτα δεν λειτουργεί κανονικά στους «πράσινους» τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Ουζουνίδη εξακολουθεί να πάσχει σε ρόστερ, οι Αζέροι είναι ανεβασμένοι τα τελευταία χρόνια, ενώ ουδείς μπορεί να ξεχάσει τον προ διετίας ταπεινωτικό αποκλεισμό του ΠΑΟ από τη σημερινή αντίπαλό του. Υποτίθεται πως τις προσεχείς ημέρες, το «τριφύλλι» θα κλείσει 3-4 παίκτες (τον τερματοφύλακα Διούδη, έναν αριστερό μπακ, έναν σέντερ φορ και μάλλον έναν εξτρέμ), αλλά προς το παρόν θα… βολευτεί με αρκετούς παίκτες που θα λογίζονται ως αναπληρωματικοί μέσα στη χρονιά. Στα μείον οι απουσίες των Βιγιαφάνιες-Κουτρουμπή.

Ο Πανιώνιος δεν είναι το φαβορί απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως ουδείς μπορεί να πει πως είναι… τελειωμένος. Στον σημερινό πρώτο αγώνα (19.45), οι Νεοσμυρνιώτες θα παίξουν χωρίς τους Ιρανούς Μασούντ, Χατζί Σαφί, καθώς η χώρα τους έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ