Αθλητισμος

Ελλειμματικός ο Παναθηναϊκός

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363620-752159.jpg
EUROKINISSI

Παραμονή των κληρώσεων για τις ελληνικές μας ομάδες στα ποδοσφαιρικά κύπελλα Ευρώπης, ολοκληρώνουμε τον πρώτο… έλεγχο στους Big-4 της Σούπερ Λιγκ με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» σηκώνουν πολλή κουβέντα. Πιθανότατα διαθέτουν τον καλύτερο προπονητή από τους υπόλοιπους. Τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Όμως πάσχουν σαφέστατα σε ρόστερ. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, μετά την απίστευτη κωλυσιεργία του Γιάννη Αλαφούζου, που έχει αφήσει την ομάδα με (έξτρα χρέη).

Σε συνάντησή του με τον Ουζουνίδη, διαβεβαίωσε πως θα εξομαλυνθούν οι πληρωμές, ότι θα αποκτηθούν οι περίπου δέκα παίκτες που θέλει ο Έλληνας τεχνικός, όμως στην πράξη όλα αυτά δεν έχουν γίνει.

Κάπως έτσι μπορεί να πάει στράφι η δουλειά που γίνεται στην ομάδα, καθώς γίνεται γνωστό πως το κλίμα στα αποδυτήρια φέτος είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων.

Στους τερματοφύλακες, υπάρχει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κι ακολουθούν οι Στιλ, Κότσαρης. Είναι μία από τις λίγες θέσεις που το «τριφύλλι» δεν έχει κενά.

Δεξί μπακ υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Κουλιμπαλί, αφού ο Βέμερ είναι… φευγάτος και έχει να παίξει σε επίσημο ματς κοντά ενάμιση χρόνο! Στ’ αριστερά της άμυνας υπάρχει κυριολεκτικά μόνο ο Χουλτ κι εκεί θα αποκτηθεί αργά ή γρήγορα ποδοσφαιριστής.

Στο κέντρο της άμυνας, ο Μολέντο συμφώνησε να μείνει και ο Ουζουνίδης αισθάνεται σιγουριά με τον Βραζιλιάνο και τους Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο (ελεύθερος από ΑΕΚ), Ευαγγέλου.

Πηγαίνοντας στον χώρο του κέντρου, ως αμυντικό χαφ συναντάμε τον Κουρμπέλη και ως αναπληρωματικό τον Νούνο Ρέις, τον οποίον επίσης δεν θέλει ο προπονητής. Ο Πορτογάλος, που μπορεί να παίξει και σαν δεξί μπακ, μένει ώσπου να βρεθεί ένα άλλο αμυντικό χαφ ή για την ακρίβεια να βρεθούν τα χρήματα για την απόκτηση ενός παίκτη.

Για τον ρόλο του κεντρικού μέσου, ο Παναθηναϊκός έχει… πλεόνασμα. Πέρα από τους Ζέκα, Λουντ υπάρχει ακόμη ο Χρήστος Δώνης και ο νεαρός Στάικος.

Φέτος, ο ΠΑΟ θα συνεχίσει να προτιμά το 4-4-2 και για τα δύο «φτερά» ο Ουζουνίδης θέλει πέντε ποδοσφαιριστές. Διαθέτει μόλις τους δύο: Τον Βιγιαφάνιες και τον νεαρό Χατζηγιοβάννη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ετοιμάζεται να πάρει άλλους δύο πιτσιρικάδες από το εξωτερικό (Καμπέσας, Ματέο Γκαρσία) ως δανεικούς και να ψάξει αργότερα για έναν πιο έμπειρο εξτρέμ.

Στη θέση του περιφερειακού επιθετικού αποκτήθηκε ο Λουτσιάνο, που έρχεται σύντομα στην Ελλάδα και ο Ισραηλινός Άλτμαν, που αφήνει ήδη καλές εντυπώσεις στα φιλικά.

Από τη στιγμή που έφυγε ο Μάρκους Μπεργκ, οι «πράσινοι» ψάχνουν τουλάχιστον δύο σέντερ φορ. Ο βασικός θα αποκτηθεί τον Αύγουστο και για τα ευρωπαϊκά ματς ψάχνουν έναν σαν τον Απόστολο Γιάννου που παίζει στην Κίνα. Αλλιώς θα βολευτούν με τον Μόλινς, που έπαιξε ελάχιστα πέρυσι.

Ο Ουζουνίδης ψάχνει έναν εξτρέμ και έναν σέντερ φορ για να βγάλει τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες, παρακαλά να μην έχει τραυματισμούς και τον Αύγουστο που πέφτουν οι τιμές –όπως είπε κι ο ίδιος- θα γίνουν οι υπόλοιπες μεταγραφές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ