Αθλητισμος

To Oceanman βουτάει στην Ελλάδα: Πρώτος διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στα καταγάλανα νερά της Μάνης (εικόνες)

Κολυμβητές από 20 εθνικότητες δοκιμάζουν τις αντοχές τους στον όρμο του Οιτύλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Κυριακή 2 Ιουλίου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο διεθνής αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης Oceanman στον όρμο του Οιτύλου στη λακωνική Μάνη. Ένας διαγωνισμός που φέρνει κολυμβητές από 20 εθνικότητες από την ηλικία των 20 ετών και άνω και απευθύνεται σε σε κολυμβητές όλων των δυνατοτήτων, από αρχάριους μέχρι πιο έμπειρους κολυμβητές και την ελίτ των επαγγελματιών.

Oceanman

Οι αθλητές θα διαγωνιστούν σε τρεις αποστάσεις:

 2,5χλμ Popular Distance

 5.0χλμ Half Oceanman και

 7.5χλμ Oceanman

Η πρώτη διοργάνωση του Oceanman πραγματοποιήθηκε το 2016 με πέντε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο ηπείρους.

Oceanman

Η WayOut Adventure επέλεξε να συνεργαστεί με το μοναδικό brand name στο κόσμο πού διοργανώνει αποκλειστικά κολυμβητικούς αγώνες ανοικτής θάλασσας, τo OCEANMAN Open Water Swimming.

O όρμος του Οιτύλου θα είναι το κολυμβητικό κέντρο σε έναν αγώνα που θα συγκεντρώσει ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και αναμένεται να ξεπεράσει τα 450 συμμετέχοντες. Στον αριθμό αυτό προσθέτονται οι συνοδοί-οικογένειες των αθλητών. Η σειρά των αγώνων αποτελείται από δύο αγώνες στην Ισπανία, ένα στην Ιταλία και ένα στο Μεξικό, και τέλος στο Μπενιντόρμ που θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Τελικό. Στον τελικό θα έχουν πρόσβαση στη κορυφαία διοργάνωση οι δέκα νικητές από κάθε κατηγορία από τους προηγούμενους αγώνες.

Oceanman

Το Oceanman ήδη διοργανώνεται σε χώρες όπως το Μεξικό, Ιταλία, Μαλαισία, Ρωσία, Ισπανία και τώρα και στην Ελλάδα. Έτσι η διοργάνωση του Oceanman Greece θα αποτελεί σταθμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κερδίσουν το εισιτήριο για τα τελικά του πρωταθλήματος, που θα γίνει στην Ισπανία.