Αθλητισμος

Διπλή μεταγραφή για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό (video)

Διπλή μεταγραφή για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361261-748045.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Εντελώς ξαφνικά, αργά το βράδυ της Τρίτης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εμφάνισε αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα, καθώς έκλεισε δύο παίκτες ενόψει της νέας σεζόν.

Πρώτα, η Ζαλγκίρις Κάουνας ανακοίνωσε πως παραχωρεί τον πλέι μέικερ Λούκας Λεκαβίτσιους, ενώ μετά τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό πως οι «πράσινοι» έκλεισαν τον Ελληνοαμερικανό Ζακ Όγκαστ.

Ο 23χρονος Λεκαβίτσιους είναι Λιθουανός, έχει ύψος μόλις 1.80 και θ’ αποτελεί την εναλλακτική λύση στο «1» πίσω από τον Νικ Καλάθη. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα και γι’ αυτό στη χώρα του τον φωνάζουν «Κεραυνό ΜακΚουίν», από το γνωστό παιδικό έργο, αλλά και «Λιθουανό Αϊζάια Τόμας», συγκρίνοντάς τον με τον κοντορεβυθούλη των Μπόστον Σέλτικς. Ο Λεκαβίτσιους είχε στη φετινή Ευρωλίγκα 8,5 πόντους και 3,5 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ ο ΠΑΟ έδωσε 100.000 στην ομάδα του Κάουνας για ν’ αποκτήσει την ελευθέρας του.

Ο Ζακ Όγκαστ είναι κι αυτός 23 ετών, γεννημένος στις ΗΠΑ, αλλά με ελληνική υπηκοότητα, αφού η μητέρα του λέγεται Λία Τζιμούλη. Πρόσφατα πήρε διαβατήριο της χώρας μας και ίσως κληθεί και στην Εθνική για το Ευρωμπάσκετ.

Ο σέντερ, ύψους 2.08, συμφώνησε προφορικά με τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας πίσω του την Τουρκία. Αγωνίστηκε στην Ουσάκ, με την οποία είχε 13,4 πόντους και 8,8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Πριν από τρεις μήνες, σε μια αναφορά που κάναμε σε αυτόν στην AV, γράψαμε πως «του χρόνου θα τον καμαρώνουμε είτε στο ΝΒΑ είτε σε κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας». Εν τέλει, προτιμήθηκε η ευρωπαϊκή λύση μέσω του Παναθηναϊκού, ενώ δεν είναι μυστικό πως στόχος του είναι να παίξει σύντομα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ