- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο μοναδικός παίκτης της Σαουδικής Αραβίας που τήρησε την ενός λεπτού σιγή (video, εικόνες)
Για τα θύματα του Λονδίνου - Κατά την έναρξη του αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ με την Αυστραλία
Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν χθες το βράδυ για τη στάση των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, τη στιγμή που τηρούνταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, πριν από την έναρξη του αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ με την Αυστραλία στην Αδελαΐδα.
Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως μεταξύ των θυμάτων στις πολύνεκρες επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν και δύο αυστραλοί πολίτες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, οι υπεύθυνοι των δύο εθνικών ομάδων είχαν συμφωνήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα του αγώνα.
Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος των φιλοξενούμενων, οι ποδοσφαιριστές της Σαουδικής Αραβίας δεν επρόκειτο να συμμετάσχουν στο τελετουργικό.
Με βάση τις ίδιες πηγές, οι Σαουδάραβες δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη παράδοση δεν συμβαδίζει με τα έθιμα της χώρας τους.
Όπως έδειξαν οι κάμερες, οι Αυστραλοί ήταν παρατεταγμένοι στη σέντρα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τη στιγμή που ορισμένοι από τους Σαουδάραβες μιλούσαν μεταξύ τους ή συνέχιζαν το ζέσταμα.
Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι πως υπήρξε και ένας παίκτης της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος τήρησε το τελετουργικό και στάθηκε με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη, έχοντας το βλέμμα του χαμηλωμένο.

Πρόκειται για τον 27χρονο Salman Al-Faraj, με το νούμερο 7, ο οποίος μάλιστα επαινέθηκε για τη συγκεκριμένη στάση που τήρησε, την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του φέρεται να αγνόησαν την οδηγία για απόδοση σεβασμού στα θύματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στο Instagram
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο 30χρονος Κενυάτης τερμάτισε σε 1:59:30
Η ιστορική κατάκτηση του τροπαίου μετά από 39 χρόνια σημάδεψε τη γαμήλια δεξίωση
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού κατέκτησε για δεύτερη φορά το κορυφαίο βραβείο
Μετά από παρά πολλά χρόνια
Στο ματς την τελευταία αγωνιστική της Greek Basketball League
O σταρ του ΝΒΑ παρακολούθησε αγώνα του Άρη
Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τρόπαιο στα 100 χρόνια του, ενώ ο ΟΦΗ στοχεύει στο ευρωπαϊκό εισιτήριο
Tην Κυριακή 26 Απριλίου στις 20:00 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ
Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν τον επόμενο μήνα
Έκτο συνεχόμενο σε αντίστοιχη διοργάνωση για την Ελληνίδα αθλήτρια
Οι δηλώσεις του προπονητή της κρητικής ομάδας ενόψει του τελικού κυπέλλου
Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού του κυπέλλου
Σε κακή ημέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Δύο παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτήν
Τι είπε για την αγωνιστική του κατάσταση
Τι αναφέρθηκε στη δίκη της υπόθεσης
Με προβλήματα και καθυστερήσεις η διαδικασία εγγραφής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.