Αθλητισμος

Φιλίες, αναμνήσεις και παλιά χρωστούμενα (video)

Ουκ ολίγα πρόσωπα και πράγματα συνδέουν τη Ρεάλ με τη Γιουβέντους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, όταν το 1996 πήγε στη Γιουβέντους. Εκεί έκανε το μεγάλο του όνομα, και ως παίκτης της χρίστηκε ηγέτης της εθνικής Γαλλίας που πήρε Μουντιάλ και EURO. 

 

Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατάφερε να πάρει στην Ιταλία κι έπρεπε να περιμένει ως το 2002. Να πάει στη Ρεάλ, να γίνει μέλος των περίφημων "galacticos" και στη Γλασκόβη απέναντι στη Λεβερκούζεν, να σημειώσει το νικητήριο τέρμα του τελικού, το πιο εμβληματικό γκολ στην ιστορία του θεσμού. 

Αφού σταμάτησε την μπάλα, έμεινε στο περιβάλλον της «βασίλισσας», ως προεδρικός σύμβουλος, βοηθός προπονητή, τεχνικός των ακαδημιών και από τις αρχές του 2016, πρώτος προπονητής της ομάδας. 

 

Χθες, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, έκανε και μια δήλωση που συζητήθηκε: «Δεν έπαιζα στην ίδια θέση με τον Ρονάλντο, αλλά μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή, ο Κριστιάνο είναι καλύτερος από μένα». Για τον Πορτογάλο σταρ, το Κάρντιφ και το συγκεκριμένο γήπεδο του φέρνουν γλυκές αναμνήσεις. Ήταν το 2004 και ο Κριστιάνο διένυε την πρώτη του χρονιά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφηβος ακόμα. 

Λόγω της ολικής ανακατασκευής του Γουέμπλεϊ, για έξι χρόνια οι τελικοί του Κυπέλλου Αγγλίας γίνονταν στο "Μιλένιουμ" της ουαλικής πρωτεύουσας. Εκεί που θα γίνει και ο αποψινός τελικός. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τη Μίλγουολ με 3-0 και ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ήταν το πρώτο τρόπαιο της επαγγελματικής του καριέρας... 

Η Γιουβέντους, από τη μεριά της, διαθέτει δύο πρώην παίκτες της Ρεάλ στο ρόστερ της: Τον Γερμανό αμυντικό χαφ Σάμι Κεντίρα και τον κορυφαίο σκόρερ της, Γκονσάλο Ιγκουαϊν. «Έκλαψα όταν έφυγα από τη Ρεάλ. Ήθελα να μείνω για πάντα, αλλά δυστυχώς δεν έπαιζε βασικός», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Είναι πασιφανές πως δεν κρατάει κακία, αλλά αν του δοθεί η ευκαιρία θα σκοράρει και θα πληγώσει την ομάδα που τον έφερε από την Αργεντινή στην Ευρώπη. 

Εδώ δεν δίστασε ο Άλβαρο  Μοράτα. Ο Ισπανός φορ, είναι γέννημα-θρέμμα Μαδριλένος, φανατικός οπαδός των "μερένγκες" από πιτσιρικάς. Με τον Κάρλο Αντσελότι δεν μπορούσε να βρει χρόνο συμμετοχής και το 2014 πήγε στη Γιουβέντους. 

Η μοίρα έφερε την τότε ομάδα του κόντρα στη μεγάλη του αγάπη, στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με δικό του γκολ μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" η Γιούβε απέκλεισε τη Ρεάλ από τον τελικό. Αυτός δεν το πανηγύρισε, αλλά τη ζημιά την έκανε. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στη «βασίλισσα» και ίσως τον δούμε να παίζει κάποια στιγμή σήμερα. Μπορεί, μάλιστα, να βάλει και γκολ στη... σωστή εστία. 

Αυτός που πραγματικά δεν θα... λυπηθεί τη Ρεάλ, είναι ο Ντάνι Αλβες, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Γιουβέντους. Επί σειρά ετών έπαιξε στην Μπαρτσελόνα και είναι λογικό αν μην συμπαθεί καθόλου τη μεγάλη αντίπαλο της πρώην ομάδας του. 

Άλλωστε, ήταν ο μοναδικός που έριξε λάδι στη φωτιά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Μην ξεχνάμε το 1998, όταν η Ρεάλ νίκησε τη Γιουβέντους με γκολ-οφσάιντ». Ήταν ο τελικός του Άμστερνταμ και το αμφιλεγόμενο γκολ του Μιγιάτοβιτς, ήταν το μοναδικό στην αναμέτρηση.