Αθλητισμος

Αντετοκούνμπο: Το δεύτερο μου όνομα είναι Ούγκο και την ελληνική σημαία την τιμάμε δεν την υπογράφουμε (video)

«Ποταμός» ο Έλληνας σταρ του NBA και «σπάνιο πουλί» της Νιγηρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356830-739413.jpg

Για τα δύο πιο αγαπημένα πράγματα στη ζωή του μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδελφό του Θανάση στο «Pick 'n Roll» της «Cosmote TV»: για το μπάσκετ και την οικογένειά του. Ο Έλληνας σταρ του NBA αποκάλυψε πως το δεύτερο όνομά του στην ταυτότητα είναι Ούγκο, το οποίο στην Νιγηρία είναι ένα σπάνιο πουλί.

Είπε για τα αδέλφια του, τον Κώστα και τον Άλεξ: «Βελτιώνονται και οι δύο. Ο Κώστας το καλοκαίρι δούλεψε σκληρά και το πήρε σοβαρά. Είχαμε μια απογοήτευση πέρυσι, δεν μπορούσε να παίξει στο Dayton. Ο Κώστας δεν έχει ταβάνι. Και ο Άλεξ μας βλέπει που το έχουμε πάρει σοβαρά. Πιο πολύ άγχος έχουν να πουν το όνομα, παρά να το σηκώσουν. Δεν έχουν άγχος, το διασκεδάζουν. Θα κάνουν τα βήματα που χρειάζεται». 

Για το δεύτερο όνομά του, το Ούγκο: «Ναι, με λένε Ούγκο. Γιάννης Ούγκο Αντετοκούνμπο το έχω στην ταυτότητα. Ο Καμπερίδης με λέει έτσι και οι συμπαίκτες μου. Και ο Έκπε Ούντοχ με έλεγε έτσι. Το Ούγκο είναι ένα σπάνιο πουλί στην Νιγηρία, το φωνάζουν Ούγκο».

Για το Νο. 34: «Το Νο. 34 το διάλεξα επειδή η μητέρα μου γεννήθηκε το 1964 και ο πατέρας μου το 1963. Οπότε πήρα το 3 και το 4».

Για την Ελλάδα: «Αυτό που μπορεί να δει ο κόσμος είναι ότι πάντα εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Και ο Θανάσης που είναι στην Ισπανία και εγώ στην Αμερική. Μεγαλώσαμε εδώ, πήγαμε σχολείο εδώ. Πάντα θα είναι μαζί μας η Ελλάδα και θα την εκπροσωπούμε». 

Για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε πάνω στην ελληνική σημαία: «Αυτό είναι κάτι που μου είχε πει ο Θανάσης. Ήμασταν στο "Antetokounbros" πέρυσι και μας το ζήτησε κόσμος. Μου είχε πει ο Θανάσης ότι δεν το κάνουμε, γι' αυτό το είπα. Την σημαία την τιμάμε».

Για την σκληρή δουλειά του: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι με την σκληρή δουλειά ανταμείβεσαι. Εγώ ξέρω τι έκανα εγώ, ο προπονητής μου και ο Θανάσης πίσω από τις κουρτίνες. Δώσαμε έμφαση στο να γίνουμε καλύτεροι το προηγούμενο καλοκαίρι. Ύστερα από κάθε ματς που δεν παίζουμε καλά ως ομάδα ή δεν παίζω εγώ καλά, πηγαίνω και κάνω σουτ. Το γήπεδο είναι ένα μέρος που με βοηθά να ηρεμώ. Είμαι ανταγωνιστικός και αν πάω σπίτι θα σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι. Μπορεί να είμαι εκνευρισμένος με τον Άλεξ ή την κοπέλα μου ή να κοιμηθώ στις 5 το πρωί, ενώ έχουμε στις 8 προπόνηση».

Για την πρώτη χρονιά του Θανάση στην Ισπανία: «Είμαι πολύ περήφανος για τον Θανάση, έκανε ένα βήμα μόνος του. Αποφάσισε να πάει στην Ανδόρα, πίστευα ότι θα του κάνει καλό και του έκανε. Τον βοήθησαν τα ματς στην Ισπανία. Είναι άλλο να παίζεις στο NBDL και άλλο απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ. Το πιο σημαντικό είναι ότι έγινε καλύτερος παίκτης. Έκανε μια τρομερή χρονιά και μπράβο του».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα είχε συμβεί αν δεν συνέβαινε... όλα αυτό που εν τέλει γίνεται με το ΝΒΑ και έπαιζε στην Ισπανία με την Σαραγόσα: «Δεν θα άλλαζε κάτι. Μου δόθηκε μια ευκαιρία από νωρίς να πάω στο ΝΒΑ. Αλλά δεν θα άλλαζε κάτι στον χαρακτήρα μου. Ξέρω πώς είμαι ως άνθρωπος και πόση δουλειά θα κάνω καθημερινά για να γίνω καλύτερος».

Για το NBA Vote: «Δεν ψήφισα τον εαυτό μου. Δεν έκανα ούτε ένα ποστ». 

Για τα ρεκόρ του στο ΝΒΑ φέτος, την είσοδό του σε... ολιγομελή κλαμπ και ποιο γεγονός τον έκανε πιο ευτυχισμένο: «Η μέρα που μπήκαμε στα πλέι οφ. Όταν γυρίσαμε από την Φιλαδέλφεια. Αυτή η βραδιά ήταν. Ήμασταν πολύ κοντά στην Ανατολή. Όταν μπήκαμε στα πλέι οφ πήρα μια ανάσα. Έφυγε το άγχος και μετά θέλαμε να παίξουμε στα πλέι οφ».

Για το άγχος του όταν βλέπει τον Θανάση να παίζει: «Όταν βλέπω τον Θανάση να παίζει αγχώνομαι πάρα πολύ, γιατί δεν είναι στα χέρια μου».

Για το έπος του 1987 και αν έχει συναντηθεί με κάποιον από αυτούς: «Έχω συναντήσει τον κόουτς Γιαννάκη, τον Φασούλα...».

Για το αν έχει συναντήσει τον Νίκο Γκάλη από κοντά και την είσοδό του στο Hall Of Fame: «Τον Γκάλη από κοντά όχι. Είναι μεγάλη τιμή ότι θα μπει στο Hall Of Fame, χωρίς να έχει παίξει στο ΝΒΑ».

Για την ομάδα που υποστηρίζει στην Ελλάδα: «Φιλαθλητικός Ζωγράφου».

Για το "Antetokounbros" και το ότι ο κόσμος ήταν χαρούμενος: «Αυτός ήταν ο στόχος μας, να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Το κάναμε. Είμαστε χαρούμενοι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.