Αθλητισμος

Το' πε, το'πε ο παπαγάλος

Μετά το νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού δεν μάθαμε αν οι μισοί στα επίσημα χαίρονταν και οι άλλοι μισοί είχαν τριήμερα.

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 290
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3562-9306.jpg

Μετά το νέο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού δεν μάθαμε αν οι μισοί στα επίσημα χαίρονταν και οι άλλοι μισοί είχαν τριήμερα. Δεν ακούσαμε επίσης δήλωση στήριξης στο πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια. Όταν πρέπει να μεθοδεύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συγχώνευση δύο αεροπορικών εταιρειών το να «πετάει» η ομάδα λογικά και επιχειρηματικά έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δυσκολεύομαι επίσης να καταλάβω το νόημα της δήλωσης του προέδρου του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα μετά το ματς με την Καβάλα. Αντιλαμβάνομαι ότι ήταν δύσκολη μέρα για Νικόλες, αλλά τα λεγόμενα του προέδρου με παραξένευσαν: «Η νίκη της Καβάλας ήταν η καλύτερη απάντηση στους ψιθύρους την εβδομάδα που μας πέρασε. Τα παπαγαλάκια τώρα δεν έχουν τίποτα να πουν».

Μάλιστα, να συμφωνήσω, αλλά συγχρόνως να διευρύνω λίγο, έστω και με τρόπο αυθαίρετο, το σκεπτικό του. Οι πράσινοι έχασαν από μια ομάδα της οποίας ο πρόεδρος ο Μάκαρος ο πρώτος ο Μεγαλοπρεπής Ψωμιάδης λέγεται ότι έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον ομόλογό του στον ΠΑΟ. Καπνίζουν και οι δυο πούρα και γουστάρουν τα υπερμεγέθη μπεγλέρια. Δεν προκύπτουν οι καλές σχέσεις μόνο από αυτά αλλά απ’ το ότι ο Παναθηναϊκός βοήθησε με την παροχή παικτών τη νεοφώτιστη Καβάλα. Για ποιους μιλάμε; Για τον Σιόντη και τον Λεοντίου!!!  Ότι θα καθόταν η ομάδα του Μάκαρου να χάσει προκύπτει από το ότι θα ήθελε να φανεί ευγνώμων για τα πράσινα δώρα. Το επόμενο παιχνίδι του τριφυλλιού είναι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Εκεί δεν μιλάμε για ψιθύρους μόνο, αλλά για κραυγές και ψιθύρους σαν την ταινία του Μπέργκμαν. Τις δυο ομάδες συνδέει η μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλου –λίγο τσιμπημένη γιατί κόστισε κοντά στα δύο μύρια–, η μεταγραφή του Μελίσση, επίσης το ίδιο αλμυρή, και ο δανεισμός του Μουν. Προσθέστε και τη φυγή Σαλπιγγίδη και άντε τώρα να βγάλουμε άκρη.

Εκτός από το αλισβερίσι παικτών να μην ξεχνάμε και την περίφημη πλουσιοπάροχη χορηγία του Ανδρέα Βγενόπουλου στην ομάδα του δικεφάλου, που την έσωσε οικονομικά εκείνη την περίοδο. Συμπερασματικά, αν η Καβάλα με τα δύο γκολ που πέτυχε στο ΟΑΚΑ έκλεισε στόματα για τα περί φιλίας του Μάκαρου με τον Πατέρα και την παραχώρηση δύο παικτών που δεν θεωρούνται και πρώτης γραμμής, ο ΠΑΟΚ πόσα θα πρέπει να ρίξει στον ΠΑΟ για να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν εξαρτήσεις, με δύο μεταγραφές, έναν δανεισμό και μια βαρβάτη χορηγία; Αν πάλι ο ΠΑΟ κερδίσει, τι κάνουμε με όλους αυτούς οι οποίοι ψιθυρίζουν; Τους αφήνουμε στην τέχνη τους ή έχουμε έτοιμη αντίστοιχη δήλωση; Με τη δήλωσή του αυτή ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού άνοιξε ίσως άθελά του ένα νέο φαύλο κύκλο άχρηστων συζητήσεων στο ελληνικό πρωτάθλημα, που ίσως να βοηθάει την ανάπτυξη ιδεών οπαδικής φύσεως στα καφενεία αλλά σίγουρα δεν βοηθά το ελληνικό πρωτάθλημα. Δείτε τώρα πώς έρχεται να κολλήσει το πράγμα.

Την ίδια αγωνιστική που διεξάγεται το ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός πάει στην Κρήτη να παίξει με τον Εργοτέλη. Να θυμήσουμε ορισμένα γεγονότα που έχουν τη σημασία τους όσον αφορά στους ψίθυρους. Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, ο κύριος Παπουτσάκης, ήταν ο αντίπαλος του Νικόλα Πατέρα για το χρίσμα του προέδρου της Superleague. Την υποψηφιότητά του τη στήριξε ο Ολυμπιακός. Τα κουκιά δεν βγήκαν και ο κύριος Παπουτσάκης καθόλα αξιοπρεπής έχασε, συνεχάρη τον αντίπαλο και δεν είπε από εκεί και πέρα κουβέντα. Αν ο Ολυμπιακός χάσει από τον Εργοτέλη, κανονικά, για να μην έχουμε μονόπλευρη στάση απέναντι στους ψιθυριστές, θα πρέπει να βγει και να πει ότι η νίκη της ομάδας της Κρήτης ήταν η καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια που δεν έβαζαν στόμα μέσα όλη την εβδομάδα και έλεγαν ότι το παιχνίδι είναι τελειωμένο. Αν πάλι ο Εργοτέλης χάσει, άντε πάλι να βρούμε κι εκεί την άκρη.

Με τα παπαγαλάκια λοιπόν η Superleague κινδυνεύει να πάθει το ίδιο κάζο που έπαθε η ΝΔ με το περίφημο σποτ. Αν πάρεις στα σοβαρά τα παπαγαλίσματά τους τότε σε σχεδόν κάθε παιχνίδι θα πρέπει να επιδιώκεις και μια δήλωση. Γιατί ακολουθούν τα ματς Πανιώνιος - Παναθηναϊκός που θα πρέπει ο Τσακίρης να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας σε περίπτωση που φρενάρει τους πράσινους έχοντας χάσει στη Ν. Σμύρνη από τον Ολυμπιακό, το Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός με τον Κομπότη δηλωμένο κόκκινο, το Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός που όλοι θα θυμηθούν τον Μποροβήλο την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός θα αναμετράται στα Γιάννενα με προπονητή στον πάγκο του ΠΑΣ τον Αναστόπουλο. Για να φτάσουμε στην 28η αγωνιστική, με τον Ατρόμητο, που είχε τον Μαρίνο, που τον πήραν οι πράσινοι να τους υποδέχεται στο Περιστέρι και τον Ολυμπιακό στη Σκόντα, που τη θεωρούν πιο κόκκινη και από τον Περισσό. Και μετά να φτάσουμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική, με το τριφύλλι στα Γιάννενα εναντίον Αναστόπουλου και τον Ολυμπιακό κόντρα στον Άρη, που ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας είναι κουμπάρος του Πατέρα!!!

info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ