Αθλητισμος

Πρώτο φιάσκο με την... κάθαρση στο ποδόσφαιρο

Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο...

Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεωρητικά δεν υπήρχε πιο «δεμένο» κατηγορητήριο από αυτό που αφορούσε τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια από το 2008 μέχρι το 2011. 

Ήταν η γνωστή υπόθεση «Koriopolis». Ο «υπερκοριός της ΕΥΠ», όπως συνηθίσαμε να τον λέμε, κατέγραψε ατέλειωτες ώρες συνομιλιών ανάμεσα σε πολλών ειδών και ποιοτήτων ποδοσφαιρικούς παράγοντες, παίκτες, υπαλλήλους και κάθε καρυδιάς καρύδι γενικά, που έδειχναν ότι κάποιοι έστηναν ματς και έβγαζαν λεφτά από το νόμιμο ή το παράνομο στοίχημα.

Η υπόθεση έφτασε, με τα πολλά, στο ακροατήριο −έστω και κουτσή− κι έγινε αφορμή να φάνε μερικοί τις καμπάνες τους. 

Μόνο που ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο...

Το Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως και αποφάσισε να ακυρώσει όλες σχεδόν τις συνομιλίες με το αιτιολογικό ότι εκείνοι που είχαν κάνει τις απομαγνητοφωνήσεις ξέχασαν να τις υπογράψουν − άρα το δικαστήριο δεν μπορεί να τις θεωρήσει στοιχείο της δικογραφίας! Και επειδή δίκη χωρίς στοιχεία δεν γίνεται... αθώοι όλοι.  

Τεράστιο το φιάσκο και μούφα για μια ακόμη φορά η πολυδιαφημισμένη κάθαρση στο ποδόσφαιρο, αφού όπως όλα δείχνουν... αναβάλλεται για μια ακόμη φορά.

Για να κατανοήσουμε την αστειότητα σε όλη της την έκταση, να θυμίσουμε ότι στο πρώτο δικαστήριο −όπου καταδικάστηκε μεταξύ άλλων ο Θωμάς Μητρόπουλος− οι συνομιλίες «μέτρησαν» κανονικά. 

Λογικό τώρα θα περιμένουμε μία έστω μικρή αντίδραση από τον υπουργό Δικαιοσύνης (πλέον) Σταύρο Κοντονή, ο οποίος όσο βρισκόταν στον Αθλητισμό μιλούσε για «σοβαρές κακουργηματικές υποθέσεις» και μας είχε... ζαλίσει με την «κάθαρση στο ποδόσφαιρο» και την «επιστροφή στην κανονικότητα». Να βγει και να πει έστω δυο λόγια: ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Κάτι...

Άντε με το καλό και στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που εκκρεμεί...