Αθλητισμος

Ο Γιάννης Ναθαναήλ παγκόσμιος πρωταθλητής νέων στο θαλάσσιο σκι

Και ποια η σχέση του νεαρού ρέκορντμαν με την Athens Voice;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή απολαμβάνει ο νεαρότατος ρέκορντμαν Γιάννης Ναθαναήλ, στο σλάλομ του θαλάσσιου σκι.

Όντας ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση, ο Ναθαναήλ φιγουράρει πλέον στην κορυφή του αγωνίσματός του, μετά το πέρας του 14ου παγκόσμιου πρωταθλήματος, στην Αυστραλία.

Αναλυτικότερα, ο 17χρονος αθλητής της Βουλιαγμένης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σλάλομ, στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων, που διεξήχθη στην πόλη Μουλβάλα, καταρρίπτοντας παράλληλα και δύο πανελλήνια ρεκόρ. Ένα των εφήβων, που ήδη ανήκε στον ίδιο, καθώς και ένα επιπλέον, στην κατηγορία κάτω των 21 ετών.

Επίσης έγινε ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία του ελληνικού σκι που κατέγραψε επίδοση με σχοινί 10.75 και με 58 χιλιόμετρα. Συγκεκριμένα, με 2 μπάλες στα 10.75, κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την πρωτιά.

Σημαντική διάκριση πέτυχε και ο Νικόλας Πλυτάς, που κατετάγη 7ος στις φιγούρες, με 7.250 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ναθαναήλ, πλην των γαλανόλευκων χρωμάτων, τίμησε παράλληλα και την ομάδα της Athens Voice: τυγχάνει ανιψιός της διευθύντριας σύνταξης της εφημερίδας μας, Αγγελικής Μπιρμπίλη, αλλά και της γενικής διευθύντριας διαφήμισης, Λουίζας Ναθαναήλ! Εύγε, Γιάννη.

n