Αθλητισμος

Το τελευταίο ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (video)

Η Τότεναμ αποχαιρέτησε με νίκη το ιστορικό της γήπεδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354216-734334.jpg

Ήταν 4 Σεπτεμβρίου του 1899 όταν εγκαινιάστηκε στο Βόρειο Λονδίνο το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Η έδρα που φιλοξένησε την Τότεναμ για 118 χρόνια. Δέχτηκε πολλές ανακαινίσεις, βελτιώσεις, όμως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου. Ήταν και μικρό, άλλωστε, καθώς δεν μπορούσε να φιλοξενήσει ούτε καν 40.000 άτομα. 

Έτσι, την Κυριακή το απόγευμα, οι φίλοι της ομάδας το αποχαιρέτησαν με όλες τις τιμές. Καταρχάς, το ύστατο παιχνίδι ήταν το νικηφόρο 2-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, χιλιάδες κόσμου εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει μια... τζούρα από το χορτάρι και ένα κομματάκι ως αναμνηστικό. 

Χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να αδειάσει το τερέν και να ξεκινήσει η τελετή του αποχαιρετισμού, όπου τιμήθηκαν ποδοσφαριστές που μεγαλούργησαν εκεί. 

Από τους παλαιότερους Κρις Γουόντλ και Γκλεν Χοντλ, μέχρι τους πιο πρόσφατους Νταβίντ Ζινολά και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Μάλιστα ο Βούλγαρος, που πέρασε κι από τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου, παρότι ο καιρός ήταν μουντός.

Συμπτωματικά, μόλις έληξε το ματς άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Όλη η εορταστική τελετή έγινε υπό βροχή και μόλις ολοκληρώθηκε, βγήκε το ουράνιο τόξο... 

Του χρόνου η Τότεναμ θα παίξει στο Γουέμπλεϊ και από το καλοκαίρι του 2018 θα επιστρέψει στην ίδια τοποθεσία, όπου θα είναι έτοιμο το «Νέο Γουάιτ Χαρτ Λέιν», χωρητικότητας 61.500 θεατών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ