Αθλητισμος

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Τσέλσι (video)

Εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, παρότι έχει να δώσει δύο ακόμη αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354090-734136.jpg
EPA/ANDY RAIN

Για έκτη φορά στην ιστορία της, η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας, αφού την Παρασκευή το βράδυ νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Γουέστ Μπρομ. Σκόρερ ήταν στο 82ο λεπτό ο ξεχασμένος Βέλγος επιθετικός Μπατσουαγί.

Οι «μπλε» του Λονδίνου έφτασαν τους 87 βαθμούς, έχοντας δύο ματς να δώσουν, ενώ η δεύτερη Τότεναμ έχει 77 και τρία εναπομείναντα παιχνίδια. 

Ήταν μια σπουδαία πορεία για την ομάδα που πέρσι τερμάτισε δέκατη. Ο Αντόνιο Κόντε μπόρεσε να φτιάξει αμέσως το ηθικό των παικτών του και να δημιουργήσει με το «καλημέρα» ένα πολύ στιβαρό και αποδοτικό σύνολο. 

Ο Ιταλός έγινε ο τέταρτος προπονητής που κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ στην παρθενική του σεζόν. Προηγήθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο (2005, Τσέλσι), ο Κάρλο Αντσελότι (2010, Τσέλσι) και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι (2014, Μάντσεστερ Σίτι). 

Τόσο ο Κόντε όσο και ο αρχηγός Τζον Τέρι, που φεύγει στο τέλος τη σεζόν, βρέθηκαν στον... αέρα από τις εκδηλώσεις των υπολοίπων παικτών της Τσέλσι. Η ομάδα του Αμπράμοβιτς έχει να δώσει δύο αγώνες στην έδρα της, που πλέον θα αποκτήσουν εορταστικό χαρακτήρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ