Αθλητισμος

2-0 υπέταξε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής

Η Τούμπα πήρε «φωτιά» στο δεύτερο ημίχρονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342833-712818.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL

Σε τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα υποχρέωσε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Με τέρματα των Σάκχοφ (53΄) και Πρίγιοβιτς (60΄) ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιβλήθηκε με 2-0 των «ερυθρόλευκων» στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο επιθετικά και πιο απειλητικά στο γήπεδο και κράτησε τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Στο β΄μέρος το σκηνικό άλλαξε και στο 53' η Τούμπα πήρε «φωτιά» με το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ: Από κόρνερ του Ουάρντα, ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Λεάλι απέκρουσε και ο Σάχοφ σκόραρε σε κενή εστία κάνοντας το 1-0, μέσα σε αποθέωση από τους 26.000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ.  Ο «Δικέφαλος» είχε βρει ρυθμό και στο 60'  διπλασίασε τις επιτυχίες του με εντυπωσιακό γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός με σουτ από ασίστ του Ενρίκε παραβίασε την εστία του Λεάλι μέσα σε πανηγυρική αποθεωτική ατμόσφαιρα. Μετά το γκολ αυτό ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι πρωτοβουλίες και στο 68' ζήτησε πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Ο Δραμινός ρέφερι θεώρησε ακούσια την απόκρουση του Σέρβου επιθετικού.

Ο νικητής έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στο β' ημίχρονο και την συνδύασε με μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά υποτάχθηκε χωρίς αντίσταση στην επανάληψη και σε ένα παιχνίδι που είχε πάθος και ποιότητα στο δεύτερο ημίχρονο. 

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Μάτος, Κάμπος, Βαρέλα, Μυστακίδης,Λέοβατς, Φιγκέϊρας, Ελιονούσι

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα, Τζάλμα Κάμπος (73' Κάτσε), Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Πρίγοβιτς.

ΟΣΦΠ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ελιονούσι (67' Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπα, Ανσαριφάρντ (79' Καρντόζο).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ