Αθλητισμος

Το πρωτάθλημα των... μπαζιμπουζούκων

Η πιο εύστοχη ποδοσφαιρική δήλωση ever

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341250-709678.jpg

Λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι και το 1-0 του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, ο Σάββας Θεοδωρίδης έκανε την πιο εύστοχη ποδοσφαιρική δήλωση ever. Χτύπησε ακριβώς στο κέντρο του προβλήματος: «Αυτά που έγιναν εδώ σήμερα» είπε «δεν γίνονται ούτε από τους μαζιμπουζούκους»!

Βαζιβουζούκος και όχι... «μπαζιμπουζούκος» είναι εκείνος που δεν υπακούει σε κανόνες, προκαλεί φασαρίες και θέλει να γίνεται πάντα το δικό του.

Και πράγματι, ένα τέτοιο πρωτάθλημα έχουμε. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει ό,τι του γουστάρει, όσο καταλαβαίνει ότι τον παίρνει. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάθε τρεις και λίγο στο twitter τα γραφικά τιτιβίσματα του Αλαφούζου για τη διαιτησία παράλληλα με τις ατάκες του Μελισσανίδη για τους διαιτητές που «σε λίγο καιρό θα σφυράνε στα τρένα»!

Φέτος ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να φωνάξει για τα... κοράκια, επειδή δεν του δίνουν όσα έπαιρνε μέχρι πέρυσι. Ξέχασε λοιπόν τη συνηθισμένη συμβουλή «αφήστε την κλάψα για την διαιτησία, επενδύστε και φτιάξτε ομάδες» που έδινε ως τώρα στους εχθρούς του κι άρχισε να μιλάει για τις... «πρωτοφανείς καταστάσεις» που αντιμετωπίζει!

Στην πραγματικότητα, έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτάθλημα στο οποίο κανένας δεν αντέχει το «50-50» και όλοι προσπαθούν να αρπάξουν το παραπάνω με τις φωνές, μόλις καταλάβουν ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν παρασκηνιακά την κατάσταση. Ένα πρωτάθλημα... μπαζιμπουζούκων που οι περισσότεροι το παρακολουθούμε μόνο για να διασκεδάζουμε με τα καμώματα του ενός και του άλλου «μεγαλοπαράγοντα», καθώς τους βλέπουμε να τσακώνονται σαν κοκοράκια και να συναγωνίζονται σε γραφικότητα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ