Αθλητισμος

Με αφορμή μια δήλωση του Κούγια...

Φέτος θα τερματίσει αυτός που θα χάσει τα λιγότερα ματς 

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325716-672063.jpeg

Να λοιπόν που τα πρώτα αποτελέσματα πάνε να διώξουν σιγά - σιγά τα φαντάσματα που στοιχειώνουν από τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημα. 

Υστερα από τρεις αγωνιστικές και καθώς έρχεται την Κυριακή το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, διαμορφώνεται μια "ισορροπία τρόμου" ανάμεσα σ’εκείνους που κυνηγούν την πρωτιά.

Ο Ολυμπιακός δεν αισθάνεται πλέον την παραδοσιακή σιγουριά που είχε χτίσει πετραδάκι - πετραδάκι ειδικά στα εκτός έδρας. Κι ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ξεσυνήθισαν να πηγαίνουν για πρωτάθλημα, τους φαίνεται... κάπως όλο αυτό που αρχίζει να τους συμβαίνει και δεν καταφέρνουν να το διαχειριστούν, επειδή καταλαβαίνουν πως δεν έχουν τις... ομαδάρες που νόμιζαν στην αρχή.

Θα περίμενε κανείς, για παράδειγμα, με το που έφερε ο Παναθηναϊκός το 0-0 με τον Παναιτωλικό το περασμένο Σάββατο, να μπει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή το απόγευμα με φόρα, να σαρώσει την Ξάνθη. Ηρθε κι αυτός 0-0.

Κι αντί ο Ολυμπιακός, το ίδιο βράδι, να περάσει αέρα από την Λάρισα πατώντας στην καλή ψυχολογία που δημιουργεί συνήθως η αποτυχία των αντιπάλων, πήγε κι έχασε με 1-0 χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει. Με τον ίδιο τρόπο την πάτησε και η ΑΕΚ την Δευτέρα, στο 0-0 κόντρα στον Ηρακλή. 

Μιλάμε για σκηνικά που είχαμε χρόνια να τα ζήσουμε και δείχνουν ότι πρώτος θα τερματίσει όχι όποιος νικήσει στα περισσότερα ματς, αλλά εκείνος που θα χάσει τα λιγότερα...

Ειδικά το ματς της Λάρισας με τον Ολυμπιακό έγινε αφορμή για να λυθούν και μερικές... παρεξηγήσεις που τόσο συνηθίζονται στο άρρωστο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν προσέξατε πόσο ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Κούγιας αμέσως μετά το 1-0 της Λάρισας: "Αισθάνομαι ευτυχισμένος, γιατί σε ένα ποδόσφαιρο όπου υπάρχουν δύο στρατόπεδα και η συκοφαντία πηγαίνει σύννεφο, δώσαμε απαντήσεις. Ελεγαν ότι ''ο Κούγιας είναι άνθρωπος του Ολυμπιακού'', ή ''η Λάρισα θα χάσει εύκολα''. Και σήμερα δώσαμε απάντηση σε ανθρώπους που δεν έχουν σύστημα αξιών. Είναι και μια μεγάλη ποδοσφαιρική ικανοποίηση, γιατί έχω ξοδέψει το σύνολο της περιουσίας μου για να αναστήσω ιστορικές ομάδες, όπως η ΑΕΛ".

Αλήθεια λέει... Αν η Λάρισα έχανε ακόμη και με τον πιο καθαρό τρόπο, σήμερα οι περισσότεροι θα έψαχναν λεκέδες πίσω από το αποτέλεσμα. Πρώτοι και καλύτεροι θα ξεσηκώνονταν οι οπαδοί της ομάδας λέγοντάς του να φύγει. Και κανένας δεν θα μπορούσε να τους κατηγορήσει, αφού η καχυποψία είναι το υπ’αριθμόν ένα εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια για καλύτερο ποδόσφαιρο. ‘Eχει άλλωστε φροντίσει κι ο ίδιος να ρίξει το λαδάκι του στην φωτιά, με τις κατά καιρούς αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές και δηλώσεις του.

Γι’αυτό τα αποτελέσματα του Σαββατοκυριακοδεύτερου αφήνουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας για καλύτερο μέλλον, άσχετα αν μερικοί θα φροντίσουν να την κλείσουν συνεχίζοντας με πλάνο και σύστημα τις αγαπημένες τους τρικλοποδιές. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν επαγγελματίες διατητολάγνοι που τα οικονομάνε και ζουν από την ανωμαλία την οποία οι ίδιοι κατασκεύασαν, σίγουροι ότι μια μεγάλη μερίδα οπαδών είναι έτοιμη να τσιμπήσει και πάλι στην πρώτη στραβή οποιασδήποτε ομάδας.

Λογικό λοιπόν να μη βλέπουν με καλό μάτι την ποδοσφαιρική υγεία που προσπαθεί να πατήσει κάπου σταθερά και να τους ξε(πε)ράσει. 

Χρέος του κόσμου είναι φυσικά να βοηθήσει βλέποντας τα ματς ανοιχτόμυαλα και χωρίς παρωπίδες στον βαθμό που μπορεί ο καθένας. 

Ηδη μερικοί είναι έτοιμοι να φτάσουν στο άλλο άκρο απαιτώντας... να χάνει "κάθε Κυριακή" ο Ολυμπιακός για να είναι καθαρό το πρωτάθλημα...

Αλλοι αυτοϊκανοποιούνται με το να φαντασιώνονται ότι κάποιος διαιτητής, πάντα "σκόπιμα", τους αδικεί. Αλίμονο, αν δεν τους πάρουμε στην πλάκα...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ