Αθλητισμος

Αλαφούζος: Ετοιμάζει προσφυγές κατά Μαρινάκη

 «Υπερέβη τα όρια» αποκαλώντας τον «επιφανή Έλληνα φοροφυγά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325186-670797.jpg

Προσφυγές σε ποινικό και αστικό επίπεδο κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη προαναγγέλλει ο επικεφαλής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, έπειτα από μια επίσημη θέση του Ολυμπιακο, η οποία «υπερέβη τα όρια» από την πλευρά των Πρασίνων.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανέθεσε ήδη στο νομικό της τμήμα να ετοιμάσει προσφυγές στη Δικαιοσύνη, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο, προκειμένου οι υπεύθυνοι από την πλευρά των ερυθρολεύκων να λογοδοτήσουν «για την προσωπική επίθεση» που εξαπέλυσαν σε βάρος του κ. Αλαφούζου, με ανακοίνωση που είχε ως αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στην ανακοίνωση του ΟΣΦΠ, που εκδόθηκε ύστερα από σχετική του ΠΑΟ, όσον αφορά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός, που θα τεθεί υπό την κρίση της Δικαιοσύνης η οποία και θα αποφανθεί, αναφερόταν: «Μόνο θυμηδία προκαλεί η αμήχανη απάντηση του επιφανή Έλληνα φοροφυγά Γιάννη Αλαφούζου. Κατανοούμε και τον πανικό και τον εκνευρισμό του. Ωστόσο, μέχρις ότου ξεμπερδέψει με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που του έχουν δεσμεύσει τους προσωπικούς λογαριασμούς και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, καλό θα ήταν να μη μιλάει για νομιμότητα».

Και συνέχιζε πως «η εποχή που ο Αλαφούζος εμφανίζονταν ως ιεροκήρυκας της εξυγίανσης έχει καταπλακωθεί -μεταξύ άλλων και- στον όγκο των δεκάδων εκατομμυρίων της φοροδιαφυγής για την οποία είναι υπόλογος. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από επενδυτές και όχι από σαλτιμπάγκους με «δανεικό» και χαλκευμένο «πόθεν έσχες», που προσπαθούν να καλύψουν την κάθε λογής ανεπάρκεια τους με τσιρίδες και απειλές. Η περίοδος της ανοχής για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και ιδρυτή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας (η οποία επίσης ελέγχεται για φοροδιαφυγή) έχει τελειώσει». 

Και καταλήγει: «Και κάτι τελευταίο. Ας πει κάποιος στον Αλαφούζο ότι το ποδόσφαιρο από την εποχή που αγνοούσε παντελώς το άθλημα, παίζεται στα γήπεδα και όχι στις τηλεδίκες και στις αμέτρητες και ανούσιες ανακοινώσεις που κατασκευάζει ο ίδιος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ